El PP eleva la proposta de baixada d’impostos per al 2022 al Consell Social de la Ciutat de Castelló

La portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, i membre del Consell Social de la Ciutat, òrgan que compta amb representants del teixit social, econòmic, cultural, empresarial i acadèmic, ha elevat al fòrum la proposta de rebaixa fiscal que els Populars defensen per sortir de la crisi econòmica derivada de la pandèmia i que suposa un estalvi de 9,7 milions d’euros en impostos per a les famílies.

Actualment al si del Consell Social de la Ciutat s’està treballant en la redacció d’un informe sobre els ‘Criteris i recomanacions per a l’elaboració del pressupost municipal de 2022’. “Després d’una anàlisi exhaustiva del mateix i, tot i reconeixent la gran tasca realitzada per la Comissió de Treball, creiem que aquest document es pot completar amb mesures de pes en favor de la reactivació econòmica i la creació d’ocupació”, assenyala.

En aquest sentit Carrasco afegeix: “Des del Partit Popular aprofitem cada fòrum per portar la nostra proposta de rebaixa fiscal, perquè sí que és possible baixar impostos als castellonencs tal com plantegem a les nostres 13 propostes que van des d’una major flexibilització del calendari de pagament de impostos municipals, l’exempció de taxes i bonificació de la taxa d’escombraries per a comerços, bars i restaurants, la baixada de l’IBI, l’ICIO o l’IAE, així com triplicar les ajudes al comerç i, en general, empreses que contractin aturats de Castelló”.

D’altra banda, la portaveu Popular recorda que “després que el govern d’Emparo Marco ens impedís participar a la Mesa de negociació d’ordenances fiscals, tot i portar una proposta molt concreta, hem considerat registrar-la avui mateix per elevar-la al Consell Social de la ciutat, esperant que tingui més recorregut que el que va tenir la Comissió d’Impuls”.

Cal recordar que la Comissió d’Impuls es va crear al si del Consell Social de la Ciutat per armar un pla molt ambiciós que ajudés a la recuperació econòmica. Tot i això, totes les propostes que es van recollir durant més d’un any no estan recollides a l’informe “Criteris i recomanacions per a l’elaboració del pressupost municipal de 2022” i tampoc les propostes del PP. Ha resultat ser una Comissió d’Impuls sense impuls, perquè es va quedar en un esborrany que mai es va aprovar, fent malbé la feina de molt de temps realitzada per molts castellonencs” afegeix Carrasco.

“El Partit Popular vol ser part de la solució. Sempre ens trobareu per ajudar els castellonencs a superar l’impacte de la crisi econòmica i la caiguda d’ingressos que va suposar la paralització de l’activitat empresarial i el confinament dels treballadors als seus domicilis”, insisteix Begoña Carrasco.

Les 13 mesures del Partit Popular

La proposta registrada pel Partit Popular per ser incorporada a l’informe ‘Criteris i recomanacions per a l’elaboració del pressupost municipal de 2022’, consta de les següents mesures:

1. Ajornament i flexibilització del calendari de pagament impostos municipals, com a mesures addicionals al fraccionament ja existent. Recordem que aquest any es va avançar inexplicablement el pagament de l’IBI al 30 de juny, fent-ho coincidir amb el pagament de la Declaració de la Renda, la Seguretat Social o els autònoms.

2. Exempció de la taxa de taules i cadires per a terrasses de bars i restaurants durant tot lexercici 2022.

3. Bonificació del pagament de la taxa d’escombraries per a comerços, bars i restaurants, així com l’exempció de la part proporcional durant els dies en què les activitats van haver de romandre tancades.

4. Rebaixa de l’IBI urbà, al 0,62 per tal de posar a la butxaca dels castellonencs 5,8 milions d’euros, que reactivarien l’economia local.

5. Rebaixa de l’ICIO, al 2,6% per poder competir amb poblacions veïnes i intentar atraure empreses, ja que són grans responsables de la creació d’ocupació.

6. Rebaixa de l’ICIO al 0.85% per ajudar les empreses instal·lades al recinte portuari, motor econòmic de la nostra ciutat.

7. Bonificar un 50% l’IBI en immobles comercials.

8. Bonificació addicional del 25% de l’IAE a totes les empreses que exerceixin la seva activitat a la nostra ciutat.

9. Triplicar les ajudes al comerç.

10.Crear una línia dajuts directes per a pimes i autònoms.

11. Xecs Escoles infantils de 0-3 anys.

12.Ajudes directes per a empreses que contractin desocupats de Castelló.

13. Suport a agricultors majors per a la gestió de parcel·les en producció.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: