El PP donarà suport a la Unió Europea la posició veïnal majoritària contrària a la reforma i peatonalització de l’Avinguda de Lledó

La portaveu de Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, l’eurodiputat d’el Partit Popular al Parlament Europeu, Esteban González Pons, la senadora de l’PP per Castelló, Salomé Pradas, i regidors del PP a l’Ajuntament han recorregut l’avinguda de Lledó, acompanyats de la presidenta de l’associació de veïns Rafalafena, Vicky Amores, i altres membres de la junta de l’associació veïnal inclosa l’advocada que els porta el recurs que han presentat davant d’Europa. El motiu de la visita era conèixer personalment el malestar veïnal que hi ha al voltant de la reforma i peatonalització en la seva totalitat de l’Avinguda de Lledó, que l’alcaldessa Amparo Marco s’ha proposat dur a terme sense comptar amb l’opinió dels veïns. Durant el recorregut han escoltat a peu de carrer als comerços, fent parada al col·legi Consolació, on han estat atesos per la directora, i també en Unió de Mútues, tots han posat de manifest els múltiples inconvenients d’accessibilitat que comporta per a ells.

L’associació veïnal Rafalafena, que lidera la presidenta Vicky Amores ha presentat un escrit davant el Comitè de Peticions de la Unió Europea per donar a conèixer el malestar que genera que el projecte no hagi seguit un procés de participació ciutadana real i perquè no s’ajusta a la realitat el que en ell es recull, com ara que l’obra va a reduir les emissions de CO2. D’aquesta manera pretenen frenar-lo i que no segueixi endavant. A la vista de les múltiples protestes i manifestacions que hi ha hagut, compta amb una posició majoritària dels castellonencs en contra. La portaveu de Grup Municipal Popular, Begoña Carrasco, ha manifestat que seguiran a la banda dels veïns, també a Europa, per això, “hem volgut que el nostre eurodiputat Esteban González Pons conegui la realitat de el problema, escoltant en primera persona als afectats que són tots els castellonencs, una escolta que és el que el govern d’Amparo Marco, format per PSOE, Compromís i Podem no ha fet “, ha assenyalat.

Carrasco ha reiterat que el Partit Popular està a favor que arribin a Castelló fons europeus “però que aquests siguin consensuats amb els veïns i serveixin per a materialitzar el que realment cal, tenim barris sense voreres. El nostre eurodiputat Esteban Gonzalez Pons ara és coneixedor de el problema i donarà suport als veïns a Europa denunciant aquest atropellament a la participació ciutadana, perquè la peatonalització de l’Avinguda de Lledó que costarà 3,3 milions d’euros ocasionarà múltiples problemes d’accessibilitat, eliminant carrils de entrada i sortida a la ciutat, no és veritat que acabi amb les emissions de CO2 perquè els cotxes no desapareixen sinó que es concentrarà en altres carrers i serà el cop de gràcia final per als comerços en plena pandèmia “explica.

Per la seva banda, Esteban González Pons ha denunciat la manca de consens real en un procés de participació ciutadana que ha resultat ser un “frau” i s’ha compromès a denunciar les irregularitats que hi ha hagut en el mateix i que li han traslladat veïns i comerciants . Davant la protesta presentada ja per part de l’associació de veïns davant el Comitè de Peticions de la Unió Europea, considera que aquesta podria fer que Europa cridés l’atenció a l’Ajuntament de Castelló en el moment en què la proposta sigui sotmesa a debat, després del estiu.

“Els fons europeus han d’arribar on de veritat fan falta, crear un problema per resoldre-ho amb fons europeus és inacceptable. Cal defensar que la inversió arribi on realment es necessita, no on ningú l’ha demanat “, ha explicat.

González Pons després de conèixer l’opinió, en primera persona, dels veïns afectats ha lamentat que el projecte no respongui a un procés de participació ciutadana real; que no vagi a existir realment una disminució de el CO2 com s’anuncia, perquè els cotxes seguiran circulant pels carrers del voltant amb les corresponents emissions de CO2; ha lamentat també el problema que suposa per a mantenir en peu els comerços de la zona després de quinze mesos ruïnosos de pandèmia que hauran de suportar 14 mesos d’obres i que tampoc té sentit trencar el que ja hi ha que està bé, per fer una altra obra que no satisfà a ningú, a més de reiterar que els fons han d’anar on es necessiten i no on no són necessaris.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: