El PP demana unes condicions de jubilació dignes per a advocats i procuradors

El PP ha sol·licitat unes condicions de jubilació dignes per a advocats i procuradors a través d’una proposició a les Corts en què sol·licita al Govern d’Espanya que adopti mesures per garantir-ho.

La portaveu de Justícia del Grup Popular a les Corts, Laura Chuliá, ha assenyalat que “cal millorar les condicions de la jubilació parcial dels professionals de l’advocacia i els procuradors adscrits a les seves mutualitats de protecció social. En aquests moments hi ha milers de professionals en aquestes circumstàncies que, després de molts anys treballant, accedeixen a una jubilació irrisòria i discriminatòria”.

Chuliá ha assenyalat que “cal analitzar la viabilitat que els anomenats mutualistes alternatius puguin traslladar al RETA les quantitats cotitzades a les seves respectives mutualitats professionals, computant a efectes de meritació de pensions i prestacions futures, jubilació inclosa, prèvia ponderació de les quantitats ingressades i dels períodes ja cotitzats”.

Laura Chuliá ha afirmat que “aquesta proposta venia recollida al programa electoral del PP, tant a nivell nacional com autonòmic, i emprendrem totes les mesures de pressió necessàries a les institucions perquè es dugui a terme, perquè és una anomalia sense sentit ”.

A la proposta popular registrada a les Corts se sol·licita la “constitució d’una comissió mixta a nivell nacional entre les parts implicades” que formuli les propostes normatives més adequades per executar-lo. També es demana estudiar, pel que fa al grup de mutualistes passius, “la possibilitat d’aplicar complements a mínims de les pensions fins a assolir l’import de pensió mínima”. A més, s’exigeix regular un tractament fiscal adequat i no discriminatori en la recuperació de l’estalvi aportat pels mutualistes alternatius i, a més, millorar les condicions de la jubilació parcial d’aquests professionals.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: