El PP demana al PSOE que Diputació intervingui perquè el conservatori de Segorbe deixi de ser l’únic de la província exclòs de la xarxa pública

El Partit Popular de Castelló ha reclamat al PSOE que intervingui davant el Consell perquè el conservatori comarcal de música de Segorbe s’integri a la xarxa pública de centres d’ensenyaments musicals. La petició l’ha formulat el diputat provincial del PPCS, Vicente Rodríguez, en una pregunta adreçada a la presidència a l’últim ple amb l’objectiu de “posar el focus a les demandes que en diverses ocasions li ha traslladat l’alcaldessa de Segorbe, Mª Carmen Climent, a fi que el Consell assumeixi una competència que Segorbe costeja de forma impròpia”.

El conservatori de Segorbe és actualment l’únic de la província de Castelló que no està gestionat i sufragat per la Conselleria d’Educació. Ho és després que el 2 de maig passat el Consell anunciés que el de Benicarló, de característiques similars al de Segorbe, passava a formar part de la xarxa pública de conservatoris administrada per la Generalitat Valenciana.

“És absolutament injust que mentre Segorbe ha de posar de la butxaca 600.000 euros per finançar aquest centre comarcal, avui, en el cas de Benicarló, els veïns s’estalvien els 700.000 euros que es dedicaven al conservatori i els inverteix en benestar i qualitat de vida per als seus ciutadans”.

En efecte, tal com ha explicat el diputat provincial del PPCS, a Benicarló el 47% dels alumnes matriculats al conservatori resideixen en municipis limítrofs.
Mentrestant, a Segorbe, de 146 alumnes matriculats, 48 ​​són de Segorbe i 98 d’altres poblacions. “L’única diferència entre tots dos és que el Consell ha decidit que un estigui a la xarxa pública i un altre fora, generant una situació absolutament injusta i irregular que suposa a més una despesa extraordinària per a un municipi com Segorbe, els recursos del qual són limitats”.

Tal com ha relatat el diputat provincial del PP, Vicente Rodríguez, “al PP estem preparats per ser l’alternativa a decisions tan injustes com les que pateix Segorbe. Amb la gestió responsable que estableixi un calendari perquè aquesta competència impròpia passi a mans de qui hauria d’haver gestionat el centre des del principi: el Consell”. En aquest sentit, “i davant de la incertesa i absència de dates per incorporar aquest conservatori a la xarxa pública, el nostre és un compromís ferm i clar amb els estudiants, els docents i els veïns de Segorbe: el conservatori s’ha d’incloure a la xarxa de centres públics de la Conselleria d´Educació”, ha conclòs el diputat provincial del PP.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: