El PP demana al ple el suport als col·legis Ambaixador Beltrán i Errando Vilar

El Partit Popular d’Almassora demanarà al ple de la corporació el suport unànime i sense fissures a dues comunitats educatives, Ambaixador Beltrán i Errando Vilar, a les quals el Consell vol suprimir el nom dels seus centres educatius. Ho farà després de la imposició del Consell de suspendre ambdues denominacions en aplicació de la llei de Memòria Històrica i de l’exigència traslladada als dos centres per cercar un nom nou o, en cas contrari, imposar la Generalitat Valenciana un d’ofici.

La iniciativa que avui la portaveu del Partit Popular d’Almassora ha defensat a la junta de portaveus posa en valor la postura de les comunitats educatives dels dos centres. Alumnes, tant actuals com els que van ser, i docents defensen, la majoria, el manteniment dels noms de “dos il·lustres ciutadans dels quals Almassora se sent orgullosa perquè tots dos van ser grans personalitats que van lluitar per la cultura, el progrés i la ciència i sempre van portar al seu cor el nostre poble”.

María Tormo, líder del PP a la localitat, recull amb aquesta iniciativa “un sentiment de pertinença i un valor sentimental del qual ningú ens pot privar”. “Tant Enrique Beltrán com el doctor Errando Vilar mereixen els reconeixements que els va donar el seu poble i els que avui els continua trobant dos centres educatius que són presents del seu llegat, en què es formen generacions de veïns d’Almassora des de fa més de mig segle”.

I aquest valor “que el poble va atorgar al talent i la capacitat de tan insignes representants de la nostra ciutat, no pot ser esborrada de cop per decisions polítiques”. Per això, explica la regidora, “desitgem que l’Ajuntament d’Almassora, el mateix que li va concedir honors a tots dos il·lustres representants del nostre poble, sigui ara el que doni suport a les dues comunitats educatives que no entenen per què la Generalitat Valenciana els imposa un canvi de nom quan fa escassos mesos un celebrava el 50è aniversari de la seva creació, recordant el doctor Errando Vilar, i un altre celebrava el 60è aniversari del nostre Ambaixador Enrique Beltrán”.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: