El PP demana a la Generalitat reforçar la protecció de les víctimes mentre durin les investigacions judicials

La portaveu de Política Social de Grup Parlamentari popular (GPP), Elena Bastidas, ha demanat avui a la Generalitat “reforçar la protecció de les víctimes mentre durin les investigacions judicials”.

Bastidas ha indicat que “la Comunitat Valenciana ha sigut notícia últimament a nivell nacional per diversos casos de maltractaments en residències de gent gran com la de Llíria o per altres d’abusos en centres de menors que estan ara jutjant”.

Per a la diputada popular “davant aquests senyals d’alarma, a l’marge de les actuacions judicials, cal millorar els protocols d’actuació i modificar la normativa per donar major garantia i protecció en els centres a les persones més vulnerables”.

Elena Bastidas ha manifestat que “l’actual regulació de el règim sancionador de la llei de serveis socials inclusius de la Comunitat Valenciana és insuficient perquè no recull determinats tipus de conducta. No és lògic que la persona que presumptament hagi pogut cometre un delicte contra la integritat física pugui continuar al costat de la víctima fins que es dicti sentència. Cal que a aquesta víctima se li pugui reforçar la protecció mentre duri la investigació administrativa i la penal “.

La diputada popular ha assenyalat que “cal equilibrar la presumpció d’innocència amb la protecció a la víctima, però sempre ha de ser reforçada aquesta última i més tenint en compte que els errors en alguns casos poden ser irrevocables. No es pot imposar a les víctimes la càrrega de conviure amb els seus agressors i afavorint la reiteració o agreujament de la situació “.

En aquest sentit, Bastidas ha recordat que “el PP ja va demanar una comissió d’investigació per conèixer d’una banda el que passava en els centres de menors i, de l’altra, amb les denúncies en les residències de gent gran després presumptes maltractaments en algun resident “.

Finalment, Elena Bastidas ha indicat que “la societat valenciana necessita que els seus representants polítics puguin tenir cura a les seves persones més vulnerables per tendir a una societat més justa i igualitària”.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: