El PP de la provincia de Castelló posa en valor les bones pràctiques dels seus alcaldes per lluitar contra la despoblació

El Partit Popular de la província de Castelló ha celebrat avui a Villanueva de Viver una jornada de bones pràctiques amb l’objectiu de posar en valor la micropolítica que grans alcaldes de pobles petits han posat en marxa com el millor model a seguir per crear oportunitats davant a l’amenaça de la despoblació”.

Ho ha dit la presidenta provincial del PPCS, Marta Barrachina, que ha inaugurat a primera hora del matí avui una jornada que ha reunit un centenar d’alcaldes, portaveus i diputats per escoltar “l’experiència dels que tenint poc fan molt per aquesta província ”.

El PPCS governa actualment a 56 municipis de menys de 1.000 habitants, 31 tenen menys de 200 habitants. “I la fortalesa d´aquest partit és en els que de forma altruista lliuren el millor al servei públic els 365 dies de l´any”. “Perquè són capaços de convertir el poc en molt, el que és just en suficient i fer de cada ajuda o subvenció una oportunitat per créixer”.

La líder provincial del PPCS ha posat en valor la feina “constant i convençuda del Partit Popular per desenvolupar polítiques que reivindiquin les oportunitats i el futur per a l’interior. Perquè som l’únic partit que creu de debò en la prosperitat d’un territori que altres polítiques buiden a força d’ignorar el talent, la capacitat i les fortaleses que tenen els pobles de la nostra província”. “La lluita contra la despoblació sempre serà una premissa perquè el repte comença aquí, fent dels municipis petits gegants d’oportunitats”.

I en defensa seva, a favor de la seva protecció i amb l’objectiu que “prosperin i es desenvolupin per plantar cara a l’amenaça de la despoblació, aquesta jornada de bones pràctiques ha posat en valor tot l’esforç i la convicció que grans alcaldes de la nostra província desenvolupen amb èxit a la nostra província”.

Des de la localitat amfitriona, Villanueva de Viver, l’alcaldessa de la qual ha convertit el poble en un oasi per gaudir d’aquesta tercera etapa de la vida que és la vellesa, fins a localitats com Todolella o Torre d’en Besora, amb la constitució de comunitats elèctriques que redueixen costos de consum a la població, passant per iniciatives solidàries com les del Toro, les accions en matèria d’ocupació de Vall d’Almonacid, o l’acció a favor de la conciliació familiar d’Azuébar, han estat exposades en una “jornada per aprendre les polítiques útils que només el PP promou”.

“Avui hem après tots sobre la gestió dels que tenen menys recursos. Sobre com la voluntat venç les limitacions, com ha fet l’alcaldessa de Pina de Montalgrao amb les instal·lacions esportives. O com Palanques és un exemple a seguir en matèria de serveis socials o com a Portell el seu alcalde les hi ha ideat per garantir una dotació de serveis bàsics que són l’enveja no només de la comarca, sinó de la província”.

L’objectiu és posar en valor aquests models d’èxit per frenar l’amenaça de la despoblació. Perquè aquesta província és única gràcies a més de mig centenar de pobles que amb una població molt reduïda en són exemplars per a tots nosaltres. I és a ells, i és per ells, pels que hem de continuar treballant per garantir aquest futur que els seus ciutadans mereixen”, ha assenyalat la líder provincial del PPCS.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: