El PP de la província de Castelló alça la veu en defensa dels veïns, pagesos i ramaders davant l’impacte de les megaplantes solars

El Partit Popular de la província de Castelló ha alçat la veu aquest dissabte en defensa dels veïns, agricultors i ramaders davant de l’impacte de les megaplantes solars.

La presidenta provincial del PP de Castelló, Marta Barrachina, i diversos alcaldes i representants del Partit Popular de municipis afectats, com les Useres, Vilafamés, Cabanes, les Coves de Vinromà o la Vall d’Alba, entre d’altres, han participat en la multitudinària manifestació que ha partit des de la plaça de la Independència de la capital de la Plana i que ha transcorregut pels carrers Saragossa, avinguda Rey Don Jaime, plaça Clavé i carrer San Luis, fins arribar a la plaça María Agustina, davant la seu de la Subdelegació del Govern a la Comunitat Valenciana.

La presidenta provincial del PP de Castelló, Marta Barrachina, ha explicat que “cal que els responsables de donar llum verda a aquests projectes, que són la Generalitat Valenciana i el Govern d’Espanya, escoltin la veu dels veïns i dels ajuntaments abans aprovar cap macroprojecte”.

“Els megaprojectes de plantes solars suposen la destrucció de bona part dels camps del municipi on s’ubiquen, un dany mediambiental greu als seus ecosistemes, l’empitjorament de la qualitat de vida dels seus veïns i, com a conseqüència, un perjudici econòmic a tots els sectors del poble, el futur del qual quedaria hipotecat als designis de multinacionals”, explica la líder provincial. “S’han d’escoltar els veïns i els ajuntaments dels municipis perquè de l’aprovació d’aquests projectes en depèn el futur. No podem permetre que les decisions es prenguin sense tenir en compte els afectats”, subratlla Marta Barrachina.

El Partit Popular de la província ha impulsat una plataforma oberta a tota la societat amb lobjectiu de tenir interlocució directa amb els responsables daprovar aquests projectes, la Generalitat Valenciana i el Govern dEspanya.

Alcaldes i candidats del PP de les Useres, la Vall d’Alba, Sant Joan de Moró, Torreblanca, les Coves de Vinromà, Cabanes, Benlloch i Vilafamés ja formen part de la plataforma pel futur de l’interior. La plataforma està oberta a alcaldes, candidats, associacions així com a qualsevol institució o entitat que es vulgui sumar per preservar el paisatge, protegir els petits agricultors i ramaders i ordenar el territori davant dels projectes que devoren el terra allà on s’implanten.

La plataforma sol·licitarà reunions amb Subdelegació del Govern, la Generalitat Valenciana i el Govern d’Espanya, que són els responsables d’autoritzar les megaplantes, perquè els interessos dels veïns no es vegin afectats per megaprojectes que resten desenvolupament i possibilitats futures a l’interior.

“Al Partit Popular ens comprometem a posar en marxa les accions que siguin necessàries, emparades per la llei per evitar la instal·lació d’aquest tipus de projectes a la nostra província”, afirma la presidenta provincial del PP de Castelló.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: