El PP de Castelló lamenta “el pitjor pressupost de l’Estat de la història en el pitjor moment”

El Partit Popular de Castelló ha ofert una roda de premsa per analitzar els Pressupostos Generals de l’Estat per a la província de Castelló. El president provincial, Miguel Barrachina, al costat dels parlamentaris nacionals -Oscar Clavell, Salomé Pradas, Vicente Martínez i Alberto Fabra- han fet un repàs per “els pitjors pressupostos de l’Estat en el pitjor moment”.

Així ho ha explicat el president de l’PPCS, Miguel Barrachina, que ha denunciat que “els pressupostos tornen a castigar la província, pugen els impostos a tots els castellonencs i eliminen les inversions fonamentals”. Un càstig que es tradueix en pujades a les assegurances obligatòries de vehicles, augments en el dièsel … “Pujades d’impostos centrades en la classe treballadora i que impliquen destrucció d’ocupació”. De fet, Espanya és l’únic país europeu que està pujant els impostos en plena crisi sanitària i econòmica.

El president provincial ha advertit que es tracta d’uns pressupostos “que castiguen la província i que tornen a posar damunt de la taula dos models: el de l’PP que creava 6.000 llocs de treball a l’any i construïa infraestructures útils i el de l’PSOE, que destrueix llocs de treball i que bloqueja les obres “.

El diputat nacional d’el PP per Castelló, Óscar Clavell, ha lamentat que “analitzant els pressupostos és obvi que el creixement que han anunciat per als Pressupostos depenen d’unes ajudes d’Europa però que no estan concretades”. El responsable nacional ha advertit que “estem davant la pitjor caiguda de l’activitat econòmica a Espanya des de la Guerra Civil però el Govern no ha posat en marxa mesures per pal·liar aquesta dramàtica situació”.

Clavell ha mostrat la seva preocupació per la destrucció d’ocupació en la província “i per l’augment de llars sense cap ingrés” i ha recordat que “set de cada deu espanyols no han cobrat encara l’Ingrés Mínim Vital”.

La senadora de l’PP per Castelló, Salomé Pradas, ha explicat que els pressupostos “deixen fora les obres clau per a l’avenç de la província, com la tan anunciada estació intermodal, millores en rodalies o l’Autovia A7”. Una autovia que el PP havia deixat pressupostada amb 420 milions d’euros i que permetria que Castelló compti amb una variant que creui l’interior de la província.

A això se li afegeix “l’increment de la quota d’autònoms, sense anar més lluny, que pagaran més en plena pandèmia i amb els problemes a què s’enfronten per aixecar els seus negocis cada dia”, ha advertit Pradas.

El senador nacional Vicente Martínez ha lamentat que en Costes a penes hi hagi una inversió simbòlica ja que “es gasten més diners en equips informàtics que en esculleres” o, per exemple, la manca d’inversió per solucionar els problemes de les dessaladores.

El senador considera “ridícula” la inversió que s’ha fet per frenar la regressió de la Costa i ha recordat que els últims avenços a l’respecte es deuen a l’PP “qui va posar sobre la taula el projecte per frenar l’avanç de la regressió de la costa “.

Finalment, el senador territorial de l’PP per Castelló, Alberto Fabra, ha posat damunt de la taula la problemàtica del finançament autonòmic, que segueix sense reflectir-se en el pressupost “i que, tot i els anuncis, no s’ha avançat en res” i ha lamentat la debilitat de Puig i Compromís que accepten per a la Comunitat el que no és just. “Fa un any tots els grups de la Comunitat vam aprovar una modificació de l’estatut d’autonomia que deia que el govern autonòmic participaria de l’repartiment de les inversions de l’Estat, garantint que a la Comunitat les inversions fossin acords a el pes poblacional” però “no ho han fet i la Generlitat ha decidit emmudir “.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: