El PP Castelló recolzarà la protecció de la Gaiata “perquè és el símbol per excel·lència de les nostres festes fundacionals, ens identifica i ens fa únics”

El Partit Popular a l’Ajuntament de Castelló donarà suport a la Declaració Institucional per instar la Conselleria de Cultura a impulsar la tramitació de Bé Immaterial d’Interès Cultural per a les Gaiates. “La Gaiata és el símbol per excel·lència de les nostres festes fundacionals, ens identifica i ens fa únics”, assenyala la portaveu del PP, Begoña Carrasco.

I afegeix: “Suport incondicional als nostres símbols i tradicions, com hem fet sempre. La protecció de les Gaiates es demostra amb fets, no tenint-les apagades tota la Magdalena o deixant-les fora de la programació amb motiu del 771 aniversari de la ciutat”.

Cal recordar que el 2016 el Partit Popular ja va obrir la via perquè la Gaiata i la Romèria de les Canyes fossin declarades Bé d’Interès Cultural. Aquest reconeixement per a la Romeria va arribar el 2017, però, de la proposta per a la Gaiata mai més es va saber. “Ens satisfà que torni a obrir-se la via per assolir la protecció que mereixen les Gaiates”, assenyala Carrasco

I afegeix: “Aquest pas per demanar la protecció de les Gaiates hauria d’anar acompanyat de més gestos per posar en valor les nostres tradicions. Recordem que el 2018 el PP va presentar una sol·licitud per salvaguardar la Festa de la Rosa com a Bé d’Interès Cultural. Va ser una iniciativa que va comptar amb el suport de tots els grups polítics a les Corts Valencianes-, amb la qual es va iniciar la tramitació per declarar a la Festa de la Rosa Bé d’Interès Cultural immaterial-, però la pena és que s’hagi tornat a saber res. El PP es compromet que quan governi culminarà el procés”.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: