El PP Castelló presenta al·legacions als Estatuts dels patronat municipal de festes

La regidora del Partit Popular a l’Ajuntament de Castelló Maria Espanya alerta del “retrocés de 30 anys” que suposen els nous Estatuts del Patronat Municipal de Festes que “ni han estat consensuats amb el ‘mon de la festa’, ni recullen els acords del IV Congrés Magdalener i, a més, suposen la pèrdua total de l’autonomia de les festes i la impossibilitat d’escollir entre els festers una Junta de Festes que els representi. A més, considerem que són una amenaça per a la conservació de les tradicions”, explica. Per aquest motiu els Populars han presentat al·legacions als nous Estatuts del Patronat Municipal de Festes.

La regidora Popular lamenta que l’equip de govern d’Emparo Marco “dugui 7 anys fent passos intervecionistes a les festes, amb fins a sis canvis de regidor de l’àrea, per acabar sent aquest el que fa i desfà sense rendir comptes a ningú”.

“Aquests Estatuts de Festes en són un exemple més. Han acabat per destruir el sistema autònom sorgit del consens als anys 80 per acabar creant un comissió de festes que s’assembla més a un comitè del PSOE per la quantitat de persones afins que la integren amb exregidores i membres de noves generacions socialistes”, afegeix .

El text de les al·legacions presentades pel Partit Popular sol·licita la derogació de l’actual acord i l’elaboració d’uns nous Estatuts i reglament que, complint tots els requisits legals, recullin les declaracions institucionals del darrer congrés de festes i l’opinió democràticament manifestada en assemblea de tots els col·lectius i persones implicades a les festes de la ciutat.

“Es fan dir progressistes però són el govern del retrocés, perquè tornen 30 anys enrere per implantar un model de festes a la ciutat que no recull cap de les aportacions dels que van treballar a la comissió específica per a la redacció dels Estatuts, que de la nit al dia el govern municipal va decidir eliminar d’un cop de ploma, igual que van fer amb la Junta de Festes. Hna tirat per la borda tota la feina feta per persones anònimes i col·lectius que sí que estan per la conservació de les nostres tradicions”, insisteix a denunciar María España.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: