El PP Castelló pregunta a l’equip de govern per què no ha optat a les ajudes de la Conselleria per reformar mercats municipals

El Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló ha preguntat avui en Comissió Informativa a l’equip de govern d’Amparo Marco el motiu pel qual Castelló no apareix entre els municipis als quals la Conselleria d’Economia Sostenible ha concedit ajudes per valor de 258.000 euros per reformar mercats municipals. “Havent com hi ha una necessitat de reformar el Mercat Central, de no haver sol·licitat els ajuts com sembla que així ha estat perquè després d’haver-preguntat avui a l’equip de govern no ens ha donat resposta, s’ha perdut una oportunitat magnífica per adequar les parades i adaptar-lo a les necessitats actuals, tal com demanen els venedors. Aquesta reforma estaria avui més a prop “, explica.

A la llista apareixen els municipis de la Vall d’Uixó, Benicarló, Moncofa, Almenara, Argelita, Vila-real i Morella, mentre la capital de La Plana es queda fora. Rodó es pregunta si és que el govern municipal ja ha desistit de la reforma integral que que volien dur a terme i que van anunciar en campanya electoral i posteriorment a bombo i platerets. “El Mercat Central de Castelló porta set dècades formant part de la història quotidiana de la ciutat sent un referent social, comercial i urbà per a milers de castellonencs que, ara més que mai, s’ha de posar en valor aprofitant al seu torn tot el seu potencial a efectes de dinamització de cor de la ciutat, perquè el nostre centre es mor “, afegeix.

Els Populars recorden que el Mercat Central és un focus dinamitzador de la ciutat, però, “tres anys després d’anunciar l’alcaldessa Amparo Marco la gran reforma integral que el seu govern duria a terme en el mateix i amb el sector de el comerç i l’hostaleria passant-ho tan malament per la crisi econòmica, ni hi ha reforma, ni aspectes que estigui en el curt i mig termini “. I afegeix: “amb l’agreujant que els pocs diners de havia pressupostat (75.000 euros) per emprendre algun tipus de reforma en aquest emblemàtic edifici amb 72 anys d’història i que suposa un veritable motor per a la dinamització de centre, finalment ha anat a parar a l’adequació de l’Camí la Ratlla “.

Cal recordar que al no tenir aprovat el pressupost municipal de 2021, l’equip de govern de PSOE, Compromís i Podem haver de realitzar en el mes de març una modificació de crèdit per formalitzar el procediment de contractació de remodelació de l’Camí la Ratlla i no perdre els diners que venia d’Europa per cofinançar aquesta remodelació. Aquesta operació va suposar renunciar a 13 projectes que s’havien promès a la ciutadania, entre ells la partida de 75.000 euros de la reforma de l’Mercat Central o 100.000 euros destinats a la regeneració de platges. “La incapacitat de gestió de l’equip de govern és la que retarda la reforma més que necessària al Mercat Central perquè per segon any consecutiu, la quantia reservada per al Mercat Central no s’ha invertit en aquest”, apunta Rodó.

Per als Populars una capital de província com Castelló mereix tenir un Mercat Central en les millors condicions, que sigui un referent més de la ciutat igual que són coneguts el Mercat Central de València, el Mercat Central de Saragossa o el Mercat de Sant Miquel a Madrid .

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: