El PP Castelló interpel·larà la ministra Maroto sobre el futur de el sector ceràmic pel brutal increment de la factura energètica

El Partit Popular de Castelló es mostra “molt preocupat” per l’actual situació de la indústria ceràmica “ja que el brutal increment de la factura energètica llasta greument la seva competitivitat enfront d’altres països productors, el que pot portar a la desaparició de nombroses empreses ia la destrucció de milers de llocs de treball, tant directes com indirectes, en tota la província “, assegura la portaveu de l’PP al Senat, Salomé Pradas.

En aquest sentit, Pradas assenyala que l’actual política energètica de Govern de Sánchez “pot ser desastrosa no només per a la província de Castelló, sinó per a tot el país, perquè, pràcticament, tot el sector industrial està afectat, en major o menor mesura, pels increments dels costos energètics “. I per tal motiu, la propera setmana, el portaveu d’Indústria de l’PP al Senat, Javier Lacalle, defensarà una interpel·lació a el Govern perquè la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, “expliqui el que està passant i, tot, ens aclareixi si està prenent alguna mesura per solucionar aquest problema o no “. Com a conseqüència d’aquesta interpel·lació, posteriorment es presentarà una ‘moció conseqüència’ “en què s’abordarà encara més detalladament el cas de la rajola”.

Salomé Pradas recorda que el problema “és molt greu, ja que està en joc el futur de més de 25.000 famílies que, de manera directa, viuen de la producció de paviments i revestiments ceràmics”. De fet, recorda que des de la pròpia patronal de el sector de la rajola, s’estan enviat missatges de SOS advertint de l’amenaça de pèrdues de llocs de treball, “una situació de la qual només és responsable les errònies polítiques econòmiques i energètiques de Govern de Pedro Sánchez “.

“El Govern ha d’adoptar les mesures necessàries per garantir el futur d’un sector que és sinònim de treball i nòmina per als veïns de la nostra província. I creiem que hi ha alternatives que pactades, negociades i ben aplicades poden evitar que el sector es vegi obligat a buscar altres territoris deixant òrfena a la província “, assenyala Pradas, qui exigeix” una solució immediata “i anuncia que des del PP,” ens oferim a ajudar, a cercar solucions, i seguirem a la banda de el sector ceràmic i de tots els seus treballadors. Sol·licitem una correcta regularització de el sector energètic i que no s’apliquin càrregues addicionals a el sector, que s’apliqui mesures fiscals que promoguin noves inversions, i que es deixi d’especular amb el mercat de drets d’emissions de CO2 “.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: