El PP Castelló exigeix més inversió i menys fotos a l’interior per frenar la desaparició dels pobles

El Partit Popular de Castelló ha exigit al PSOE i al seu soci de Compromís a la Diputació un compromís real traduït en inversions que reforcin a l’interior de la província. “Els nostres pobles necessiten més fons i menys fotos, i en aquests quatre anys s’han perdut oportunitats valuosíssimes per reforçar tot el bo que té el nostre interior que l’esquerra només ha utilitzat com a photocall”.

Salvador Aguilella, portaveu del PPCS a la Diputació, ha garantit “un govern sensible a les necessitats dels nostres pobles a partir del 28 de maig amb Marta Barrachina com a presidenta de la Diputació Provincial”.

Actualment, mig centenar de municipis, dels 135 que componen la província, estan en risc de despoblació després que la Generalitat Valenciana hagi tipificat en aquesta categoria els municipis amb menys de 300 habitants. “No volem que aquestes dades s’incrementin. Al contrari, no descansarem fins a blindar el seu futur i estem preparats per demostrar-ho amb les bones idees que durant prop de quatre anys hem plantejat a PSOE i Compromís a Diputació i que sistemàticament ens han vetat perjudicant de forma irreparable a l’interior”.

En aquest sentit, Aguilella recorda que aquest 21 de febrer passat, en ple, el PP va plantejar crear una línia amb 250.000 euros dedicada a crear i reforçar botigues multiservei a l’interior de la província. “Les vam implantar el 2019 i el PSOE es va negar a adjudicar els fons que havíem reservat aquell mateix any. Treballarem per incentivar aquests negocis com a garantia de vida per a l’interior”.

Amb això, ha assenyalat el portaveu del PPCS a la Diputació, “estem decidits a reforçar l’assistència sanitària a totes les poblacions que han patit, amb l’excusa de la pandèmia, una retallada en la seva cobertura sanitària. Avui segueixen sense ser ateses demandes com les de Higueras, Pavías o Sacañet, però treballarem per recuperar aquesta atenció a partir del 28 de maig”.

Així mateix, el compromís d’Aguilella també es dirigeix cap a la inversió a carreteres. “No volem pegats, volem inversions sòlides i ambicioses, que garanteixin comunicacions òptimes perquè aquestes vies són garantia de vida per a l’interior”. El cas de Corts d’Arenós o Torralba de Pinar i Ayódar, o d’altres com la CV-213, entre Gaibiel i Navajas, o la de Pavías i Higueras mereixen una resposta àgil, no promeses que després s’incompleixen”.

Amb aquestes infraestructures, les helisuperfícies “són plataformes que garanteixen l’evacuació en cas de risc vital per a les persones”. “El PSOE s’ha limitat a construir la de Sueras, on el president de la Diputació és alcalde, i la d’Ahín. Nosaltres treballarem per atendre les demandes de municipis com Torrechiva, Arañuel i Castell de Villamalefa, als quals l’esquerra continua donant l’esquena en una mostra de menyspreu i abandó cap al nostre interior”.

A aquestes demandes que el PSOE i Compromís ignoren, se suma també l’aposta del PP per crear una línia de rehabilitació d’habitatges per a l’interior de la província que el PP va pactar amb el PSOE el desembre del 2021. “Després de demostrar-nos que no són de fiar i incomplir l’acord que arribem al pressupost de 2022, ho farem possible a partir del maig amb un compromís ferm i real que asseguri que el nostre interior rep aquestes ajudes. Fonamentals”, tal com estima Aguilella, “per rehabilitar el que avui és ruïna i dotar-lo d?activitat i vida”, ha conclòs el portaveu del PPCS a Diputació.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: