El PP advocarà per una major transparència del Consell i demanarà que les partides de memòria històrica es destinin a ajudes pel Covid

El portaveu de Transparència de el Grup Popular en Les Corts, Fernando Pastor, ha anunciat que el Grup Parlamentari Popular (GPP) defensarà en el Debat de Política General propostes per dotar de més transparència a les polítiques de Consell, així com que l’import de la Conselleria de Transparència per memòria històrica passi a solucionar problemes que els valencians travessen en aquests moments com a conseqüència de la pandèmia de l’Covid.

Segons Pastor, “crida molt l’atenció i és un atropellament a la transparència que en més de 100 ocasions en què el Grup Popular ha sol·licitat accés a informació hagi estat necessària la intervenció de l’TSJCV”. Per això, des del GPP presentaran a el Debat de Política General una sèrie de mesures per contrarestar i corregir aquesta clara manca de transparència per part de Consell. En aquest sentit, el Grup Popular proposa un reforçament de l’òrgan garantista de la matèria, el Consell de Transparència de la Comunitat Valenciana.

Pastor ha explicat algunes de les mesures que proposa el seu grup. “Volem deslligar a Consell de Transparència de la tutela per part de la Conselleria i adscriure aquest òrgan a les Corts pel que fa a la seva organització, funcionament i capacitat pressupostària”. “A més, volem dotar el Consell de Transparència d’una oficina tècnica potent que permeti a l’òrgan garantista assumir les funcions que li encomana la Llei i resoldre-les amb eficàcia, agilitat, prestigi i independència”, ha assenyalat. Així mateix, el GPP vol atribuir a Consell de Transparència potestat sancionadora.

Pel que fa a la memòria històrica, Pastor ha assenyalat que la Comunitat “travessa un moment d’excepcionalitat amb motiu de la pandèmia i atendre les necessitats dels valencians ha de ser el més urgent ara mateix”. Així, ha insistit que tots els recursos possibles “s’han de destinar a les urgències dels valencians”.

El diputat popular ha indicat que “no té cap sentit i és difícil d’entendre que els comerciants estiguin asfixiats per la pujada de el rebut de la llum i que el Consell no destini tots els recursos possibles a ajudar-los”. Per això, el GPP presentarà una proposta de resolució a l’Debat de Política General perquè temporalment se suspenguin les partides de memòria democràtica, que ascendeixen a més de 600.000 euros, i es destinin a pal·liar problemes actuals dels valencians com pot ser ajudes a el comerç oa les famílies nombroses.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: