El PP aconsegueix que Albocàsser sol·liciti la declaració dels ròssecs de Sant Antoni i els cartes de la Puríssima com a festes d’interès turístic

El Partit Popular d’Albocàsser ha aconseguit, amb la seva iniciativa al ple, que la corporació sol·liciti la declaració de festes d’interès turístic provincial per als ròssecs de Sant Antoni i les cartes de la Puríssima.

La proposta, que ha estat defensada per Francisco Javier García, líder del PP a la localitat, es va elevar al ple celebrat dijous passat al municipi amb el repte d'”obtenir els suports que permetin que la nostra localitat iniciï la sol·licitud al Consell per declarar Festa d’Interès Turístic Provincial dues cites tan assenyalades per al nostre poble”.

Tal com ha manifestat el portaveu del PP a Albocàsser, “es tracta de dos esdeveniments que ens uneixen com a poble, ens atorguen identitat i ens omplen d’orgull”. “Haver liderat aquesta proposta i assolir el suport de tots a la nostra iniciativa és un èxit de tot el poble que ara haurà d’arribar al Consell per iniciar un expedient que ens permeti assolir la declaració desitjada”.

D’una banda, els coneguts com a ròssecs o arrossegament amb cavallerisses d’arbres i males herbes per festejar Sant Antoni. Amb motiu de la festa al patró dels animals, el poble es congrega en un acte que condueix a mossos i cavalls pels carrers del poble fins a assolir la plaça on s’aixecarà la foguera en honor al sant. “L’espectacularitat de l’acte, el poder de la força de l’arrossegament i la passió d’una festa que ens aplega, no deixa indiferent ningú”.

D’altra banda, “les cartes” a la Puríssima. Una festivitat que pren els carrers de la localitat la nit del 7 de desembre per recordar una història registrada per l’Arxiu Parroquial que es remunta al 1870. Un soldat natural de la localitat complia servei militar a Cuba i va explicar per carta al capellà del poble que un company va ser processat per repassar les cartes de la baralla durant una missa. Va aconseguir l’absolució després d’explicar que ho feia a falta de rosari i feia servir la baralla per resar els misteris de la mort i passió de Jesucrist.

“Treballar per posar en valor Albocàsser és objectiu del projecte que lidera el Partit Popular”. “Fer-ho amb el desig de ser útils als nostres veïns, resoldre els seus problemes i generar oportunitats, un repte en què treballem dia a dia. Seguim”, ha rematat Francisco Javier García.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: