El PP a les Corts Valencianes demana que el govern espanyol redueixi l’IVA de l’Esport al 10%

El portaveu d’Esports del Grup Popular a les Corts, Eduardo Dolón, ha presentat una proposició a les Corts perquè el Govern espanyol rebaixi un 10% l’IVA esportiu. “Aquesta rebaixa acompanyaria la bonificació a l’IRPF d’un 30% de la pràctica esportiva, inclòs apuntar-se a un gimnàs, anunciada pel govern de Carlos Mazón per aplicar-la ja des del 1 de gener passat”.

Dolón ha assenyalat que aquesta proposta va en la línia del que sol·licita els representants de la FNEID (Federació Nacional d’Empresaris d’Instal·lacions Esportives) perquè la pràctica de l’esport “siga presa en compte per les administracions públiques de manera seriosa i rigorosa” tal i com ja fa el nou govern valencià”.

El portaveu d’Esports dels populars a les Corts ha assenyalat que “l’esport és salut, ja que la inactivitat física contribueix especialment a la malaltia, la mort i la discapacitat. L’esport no és només lleure sinó benestar. S’ha de contemplar com a part de la política sanitària i la vida sana mereix un incentiu fiscal”.

“El sedentarisme -ha explicat- suposa una despesa sanitària de més de 1.500 milions d’euros i els programes d’activitat física redueixen un 63% l’absentisme laboral, cosa que es tradueix en un estalvi de 2.500 milions d’euros anuals”.

Eduardo Dolón ha afirmat que “l’esport també és indústria. El 2012 els serveis esportius van passar de 8% al 21%. A partir del 2014 es van començar a revisar i reduir la tributació d’altres activitats, però els serveis esportius prestats a persones continuen amb el mateix tipus impositiu màxim”.

“Sol·licitem la reducció de l’IVA, igual que s’ha fet amb el sector cultural, als serveis professionals esportius al 10%. L?esport és salut i, en canvi, el missatge als joves és que, des d?un punt de vista impositiu, el Govern incentiva l?accés a les discoteques o sales de festa més que practicar qualsevol disciplina esportiva”, ha conclòs.

Informació i Foto: PP Counitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: