El port de Castelló s’exhibeix a Madrid com el tercer més rendible

Informació i Foto: http://www.portcastello.com

La Confederació Empresarial de Madrid, la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana i la Fundació Conexus han organitzat avui a Madrid una jornada, per més d’un centenar d’empresaris de Madrid, que ha analitzat el valor de la bona connexió entre la Comunitat Valenciana i Madrid ; mostrant les oportunitats i fortaleses que ofereix per al sector empresarial la proximitat amb els Ports de la Comunitat Valenciana com a porta d’entrada i sortida de mercaderies a Orient, Àfrica i la resta d’Europa.
Aquestes connexions són vitals per a la salut econòmica i desenvolupament d’Espanya, per la qual cosa en la Jornada també hi han participat el ministre de Foment, el President de la Generalitat Valenciana, els tres presidents dels Ports d’Alacant, Castelló i València, i representants de empreses que treballen amb ells com Ford, BP i OHL.
El president de CEIM, Juan Pablo Lázaro, durant la seva intervenció ha explicat que “la Comunitat de Madrid és en la que més creix l’economia i l’ocupació de forma estable. Sens dubte, la Comunitat de Madrid és la que més aporta al fons de solidaritat interregional i precisament és aquest punt el que més uneix a la Comunitat de Madrid amb la Valenciana “.
A més, “la competitivitat de les empreses és un pilar fonamental a Madrid. La seva competitivitat té molt a veure amb els ports de la Comunitat Valenciana. De fet, és el nostre port natural. El futur del transport és multimodal i apostar pels ports i la connectivitat entre les dues comunitats autònomes és fonamental i estratègic “.
El President de la Fundació Conexus, Manuel Broseta, ha indicat que “en un moment en què s’està posant en dubte la inclusió i la cooperació entre regions, avui es mostra com dos territoris treballen per buscar el que els uneix i com potenciar-lo per afavorir al conjunt d’Espanya ”
Segons Broseta “la Comunitat Valenciana es troba entre les grans rutes internacionals de la Mediterrània i és un eix prioritari per a l’entrada i sortida de mercaderies d’Espanya. Els Ports de la nostra Comunitat són els ports naturals de Madrid i plataforma essencial per a altres comunitats com Castella-la Manxa, Aragó, Múrcia i una part d’Andalusia, tant per la seva proximitat com per la seva tecnologia, sostenibilitat i posició privilegiada a la Mediterrània. I en un futur, gràcies a les millores que es van a fer per connectar el Mediterrani amb l’Aragó i el Cantàbric, la proximitat s’escurçarà per a altres regions espanyoles “.
Per la seva banda, el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana, Salvador Navarro, ha animat els empresaris de Madrid a triar els ports de la Comunitat Valenciana per a la importació i exportació dels seus productes.
Com ha assenyalat el president de la CEV per a moltes regions espanyoles, entre les quals es troba la Comunitat de Madrid, la sortida marítima natural és a través dels ports de la Comunitat Valenciana, la trajectòria de creixement i de millora de posició en els rànquings de ports espanyols, de la Mediterrània i del món no és casual. “La seva aposta per la qualitat dels serveis, les connexions viàries i ferroviàries amb el seu hinterland, l’excel·lent connectivitat mundial i els seus excel·lents infraestructures, expliquen perquè els Ports de la Comunitat Valenciana canalitzen ja més del 40% del comerç exterior espanyol”.
El President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha posat de manifest que els Ports de la Comunitat i la Comunitat Valenciana garanteixen l’estabilitat, el diàleg i la transparència, fonamental per al desenvolupament econòmic de qualsevol empresa. Puig també ha agraït al ministre el compromís amb la Comunitat Valenciana i ha posat de manifest que s’està segellant una aliança estratègica i econòmica entre les dues comunitats perquè “tenim un hinterland que ens uneix” necessari i beneficiós per millorar la competitivitat.
Pel que fa al ministre de Foment, Iñigo de la Serna, ha lloat la “salut de ferro dels Ports de la Comunitat Valenciana i la seua fortalesa en l’exportació”, a més del gran treball que estan realitzant. Ha posat de manifest que actualment hi ha “70 circulacions setmanals entre la Comunitat Valenciana i Madrid” i es preveu un increment d’aquesta xifra. A més, ha destacat el gran treball que el sector empresarial de la Comunitat Valenciana està realitzant per donar suport a projectes com el Corredor Mediterrani o la Mediterrània-Cantàbric fonamentals per a tot Espanya.
Ports de la Comunitat
El president del Port de València, Aurelio Martínez, ha apuntat que “les empreses madrilenyes i el Port de València formem una bona parella. Madrid importa 1.000 milions d’euros més dels que exporta. La Comunitat Valenciana, el contrari, exporta 1.000 milions d’euros més que importa. Som economies complementàries. De fet, el 40% dels que arriba a Madrid de la resta del món entra per Espanya pel nostre Port “.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: