El port de Castelló creix un 9,1% en l’acumulat de l’any i suma ja 16.795.101 tones

PortCastelló tanca novembre com el millor mes de la seva història en tràfic total de mercaderies i també aconsegueix el millor novembre a granels sòlids. En el que va d’any el port de Castelló comptabilitza 16.795.101 tones de mercaderies i un creixement acumulat del 9,1%.
En concret, el creixement de PortCastelló durant el mes de novembre en tràfic de mercaderies ha estat del 21,7% respecte al mateix període de 2016, aconseguit 1.490.816 tones. Amb això, registra el millor novembre de la seva història.
Els granels sòlids són els que més han contribuït a aquest increment al novembre, un total de 535.140 tones, un 55,9% més respecte del mateix mes de l’any anterior, i un 27,4% en l’acumulat de l’any. Amb aquesta xifra, el port de Castelló bat els seus propis rècords, aconsegueix que el novembre sigui el millor en la seva història en aquest tipus de tràfics, i es consolida com el quart port del sistema portuari espanyol a granels sòlids.
El major augment correspon a les importacions de matèries primeres ceràmiques, el que constata el dinamisme del sector ceràmic castellonenc i ratifica al port de Castelló com el port de la ceràmica. Cal recordar que PortCastelló va modificar el seu pla d’inversions en 5,5 milions per habilitar 90.000 metres quadrats nous de zona logística portuària dedicats a la importació de matèries primeres ceràmiques, donar resposta a la creixent demanda del sector i consolidar-se en els primers llocs del rànquing en granels sòlids.
El tràfic de granels líquids també evoluciona de manera positiva al novembre, en créixer un 22% fins arribar a les 666.700 tones. Es registra un lleuger descens en l’acumulat de l’any en aquest tipus de mercaderies (un 0,39%) motivat per la parada tècnica de la refineria.
Per la seva banda, decreixen en aquest mes de novembre els tràfics de mercaderia general -un 13,6% -, arribant a les 286.848 tones, i el tràfic de contenidors -un 14,3% – amb 17.559 TEU. No obstant això, ambdós tipus de tràfics registren increments en l’acumulat de l’any, d’un 4,95% i un 6,29% respectivament.
“Aquestes dades constaten el dinamisme de l’economia de la província i la feina ben feta de la Comunitat Portuària” ha explicat el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo. Les xifres reflecteixen que “l’aposta de PortCastelló per la diversificació de tràfics com a via de sostenibilitat està donant bons resultats”, ha afegit.

 

Informació i Foto: Facebook del PortCastelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: