El port conclou la primera aportació d’arena a la platja d’Almassora

El director general del Port de Castelló, José María Gómez, ha comunicat a l’Ajuntament d’Almassora la fi de la primera actuació per a aportar arena a la platja de la localitat. Segons ha traslladat, la totalitat dels més de 7.000 metres cúbics d’arena està ja distribuïda en una franja en la costa i tots els vehicles pesants implicats en les maniobres s’han retirat ja.

Gómez ha comunicat a la regidora de Territori, Carmina Martinavarro, que l’operatiu activat durant el mes de desembre ha conclòs un mes després després d’una inversió de 121.383 euros amb càrrec íntegrament a la instal·lació portuària. Aquesta actuació pionera ha suposat el dragatge i filtrat de l’arena en el port i el trasllat i distribució a la platja d’Almassora.


Els treballs es van iniciar uns dies després del que es preveu degut a les pluges que van compactar el material i van impedir l’execució del projecte en les dates anunciades en un primer moment. No obstant això, el port va complir el compromís d’actuar dins de 2022 i, una vegada activades les maniobres, la intervenció s’ha desenvolupat sense contratemps per a deixar lliure de maquinària, senyalització i clos la primera línia de trànsit de la platja d’Almassora en aquest gener.


El projecte suposa una col·laboració “històrica” del port amb la localitat veïna, tal com ha recordat Martinavarro, en tant que “els efectes de la seua activitat sempre han existit en la nostra costa però mai aquest Ajuntament ni la presidència del Port van arribar a acords d’aquest calat”. En aquest cas, la intervenció protegeix també els espais naturals reservats per a la cria d’ocells en la zona.


Aquest primer quilòmetre d’aportació d’arena no serà l’última intervenció de l’Autoritat Portuària a Almassora, sinó que la col·laboració continuarà enguany, tal com ha avançat el director, i com el mateix president, Rafa Simó, es va comprometre en la reunió celebrada en el consistori amb representants de les plataformes veïnals.


Manifestació
D’altra banda, l’Ajuntament d’Almassora ha contractat l’autobús per a la participació de la localitat en la manifestació per a la defensa de la costa que se celebrarà el dissabte a Madrid. De moment, la meitat de les places segueix vacant en haver-se inscrit 18 veïns i sis representants polítics. A Almassora tindrà dues eixides: parc de Pitillo (6.00h) i plaça d’Espanya (6.15h). 

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: