El polígon Millars d’Almassora absoribirà més de 165.000 euros de l’IVACE per a la seua modernització

El Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) ha concedit una subvenció de 165.340 euros a l’Ajuntament d’Almassora després de la seua adhesió a la convocatòria d’ajudes per a la modernització del polígon Millars. El consistori, que va sol·licitar una quantitat de 208.954,08 euros, aportarà la diferència amb fons propis superant els 43.000 euros d’inversió. El recinte industrial triat és el més antic de la localitat. Amb aquesta actuació l’equip de govern busca millorar les seues infraestructures per a incrementar la competitivitat enfront d’altres espais industrials.

 

L’Ajuntament ja ha adjudicat la redacció del projecte de millora i modernització del polígon al despatx Ca Ingienería Civil SL, a través de l’acord marc. Els terminis de l’actuació, que preveu estendre’s durant tres mesos, abasten l’inici durant la primera setmana de setembre i la finalització sobre principis del mes de desembre. Cal recordar que el recinte industrial està situat al carrer Indústria i que ocupa una superfície total de 497.200 metres quadrats.

 

Un dels objectius de la reforma és convertir l’àrea industrial en un espai més eficient i respectuós amb el medi ambient. Cal recordar que en 2018 el consistori ja va realitzar una actuació per a millorar l’eficiència energètica mitjançant la substitució de llums i equips d’il·luminació amb la subvenció dels fons FEDER europeus. El polígon Millars està situat en un punt estratègic clau ja que compta amb una accessibilitat molt fàcil amb dues ciutats com Castelló i Vila-real, fet que suposa un atractiu per a tota mena de signatures.

 

D’altra banda, la remodelació busca millorar l’accessibilitat, pavimentació, senyalització i seguretat viària d’aquest. A més, els treballs aportaran al polígon un carril bici que connectarà amb el nucli urbà i potenciaran les zones verdes del recinte industrial. La xarxa de subministrament d’aigua potable també comptarà amb millores en el servei i reparacions d’avaries. Amb aquestes variacions, l’Ajuntament pretén donar cabuda a indústries d’Almassora que estan emergint en una situació complicada i que necessiten un recinte potenciat.

 

Finalment, la transformació de l’Institut de Qualitat de l’Edificació en la comissaria de la Policia Local a partir de l’any que ve suposa un incentiu més per a l’arribada de noves signatures al polígon Millars. D’aquesta manera, amb la presència de la Policia Local al carrer Indústria, l’equip de govern complirà una de les peticions dels empresaris de la zona que reclamaven més seguretat en aquest recinte industrial.

 

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: