El poeta xilè Raúl Zurita obre demà la nova programació del CeMaB

El poeta xilè, premi Reina Sofia de Poesia Iberoamericana, Raúl Zurita, inaugura demà dimarts 27 de setembre, la nova programació del Centre d’Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti de la UA (CeMaB), tal com ha detallat aquest matí en roda de premsa la directora del Centre, Beatriz Aracil. Aquesta trobada tindrà lloc a la Seu Ciutat d’Alacant (Ramón i Cajal, 4), a les 19.30 hores. L’acte serà presentat per José Carlos Rovira, professor emèrit de la UA, i constarà d’un diàleg entre Eva Valero, catedràtica de Literatura Hispanoamericana de la UA, i Raúl Zurita, a propòsit de la novel·la Sobre la nit el cel i al final el mar. Tot seguit tindrà lloc la presentació de dues publicacions: Raúl Zurita i Dante Alighieri: Diàleg entre la selva fosca i les estrelles, amb les intervencions de José Carlos Rovira i l’autora, Elisa Munizza, professora de la Universitat Catòlica de Múrcia; i l’antologia El meu Déu no veu, realitzada per Héctor Hernández Montecinos, a càrrec de María Fuentes (editorial Vaso Roto).

Després d’aquesta nova col·laboració del CeMaB amb la Seu Universitària Ciutat d’Alacant, la programació dissenyada per al primer quadrimestre del curs, ha explicat Aracil, comptarà amb figures destacades de les lletres com ara Nuria Barrios (16 de novembre), Fernando Iwasaki (18 de gener) ) o Ricardo Sumalavia i Kathy Serrano, en una nova edició del cicle “Trobar-se en la paraula” (28 de novembre). Com a novetat, aquests esdeveniments també s’obriran a un públic més jove a través d’acords amb alguns IES de la província.

cemab4Beatriz Aracil ha detallat que el gènere dramàtic tindrà una presència important durant aquests mesos, en què comptarem amb les conferències de Susana Hernández Araico (Califòrnia State Polytechnic University) (26 d’octubre) i Jorge Dubatti (U. Buenos Aires) (en modalitat en línia, en el marc del «IV Simposi Internacional d’Arts Escèniques», el 21 d’octubre) i se celebrarà la I Trobada Online de Grups de Recerca dedicada a les “Escriptures i pràctiques escèniques al Segle d’Or” (29 de setembre) . De la mateixa manera, el Centre col·labora a la celebració del XII Congrés Internacional BETA (de l’1 al 3 de desembre); el Congrés Internacional d’Ecocrítica (del 8 al 10 de novembre), on hi participen alguns dels membres més joves del CeMaB; i el Seminari Internacional de Literatura hispanoamericana a l’aula (4 i 5 d’octubre), que en aquesta 4a edició homenatja l’escriptora xilena María José Ferrada (Premi Cervantes Chico, 2022; trobada online, 4 d’octubre).

Fruit de la col·laboració amb l’Institut d’Estudis de Gènere i Màster en Estudis Literaris de la UA, els propers mesos ens visitaran, a més, investigadors de la talla d’Ana López Navajas (17 d’octubre); Mª Carmen Martínez (U. Valladolid. 15 de novembre), Gustavo Forero (29 de novembre) o Daniel Balderston (director del Borges Center. 23 de novembre).

Finalitzarem el quadrimestre amb una suggerent jornada el 31 de gener, sobre Escriptura i llibertat d’expressió a Amèrica Llatina, coordinada per Ángel Esteban (U. Granada).

Informació i FOto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: