El Ple de l’Ajuntament de València diu no a l’amnistia i rebutja els acords aconseguits per a la investidura

El Ple de l’Ajuntament de València, en sessió extraordinària, ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern i en contra del PSOE i Compromís, mostrar el seu rebuig als acords aconseguits per a la investidura del candidat socialista a la Presidència del Govern d’Espanya.

La moció, que ha sigut presentada per l’alcaldessa, María José Catalá, manifesta “el total compromís amb la vigència de la Constitució espanyola de 1978 i la seua voluntat de defensar l’Estat de Dret i la seua total confiança i suport al cap de l’Estat, Sa Majestat el Rei, com a garant de la unitat i permanència de la Nació espanyola”.

Així mateix, en la moció es “rebutja categòricament tots els acords obtinguts en relació a fi d’esta moció entre el PSOE, SUMAR, EH BILDU, BNG, ERC, JUNTS, PNB i CC per a la investidura del candidat socialista a la Presidència del Govern”.

En el text també s’insta “a tots els Grups Parlamentaris en el Congrés dels Diputats, a la Mesa i a la presidenta del Congrés, a rebutjar qualsevol proposició de Llei orgànica d’Amnistia per ser contrària al marc constitucional, fer fallida la igualtat dels espanyols, abolir l’Estat de Dret i demolir la separació de poders”.

A més, es demana al Defensor del Poble al fet que, tal com han fet el Consell General del Poder Judicial i diverses associacions de l’Administració de Justícia, d’Hisenda, Treball o Advocats de l’Estat, elabore un informe extraordinari sobre la Llei d’Amnistia per la vulneració de drets fonamentals, en aplicació de l’article 32.2 de la Llei orgànica 3/1981, de 6 d’abril, del Defensor del Poble i a interposar un recurs d’inconstitucionalitat davant el Tribunal Constitucional “en cas que arribe a aprovar-se una Llei d’Amnistia”.

En el debat, Caballero ha subratllat que aquest dimecres el Congrés dels Diputats “debat la investidura del perdedor de les últimes eleccions generals, Pedro Sánchez, qui va dir que anava a buscar vots fins davall de les pedres i tant ha buscat en els subsols de la indecència que ha acabat tacat de fang els últims principis que li quedava a ell i al seu partit”.

En la seua intervenció, el portaveu ha qualificat els pactes aconseguits pel partit socialista com que “atempten directament contra l’Estat de Dret i el marc constitucional” i que a més “obri la porta a un referèndum d’autodeterminació a Catalunya que trenca la unitat d’Espanya, que dilapida la igualtat entre comunitats autònomes, fabrica una fiscalitat pròpia i diferenciada amb la cessió del 100% dels tributs, i que accepta un mediador internacional com si d’un conflicte internacional entre dos països estrangers es tractara”.

Segons Caballero, “l’amnistia no és cap solució ni pacifica gens només implica impunitat i abolir la justícia d’estos últims 10 anys a canvi d’uns quants vots i de perdonar als delinqüents i colpistes i culpar als nobles servidors públics que van frenar el colp i van defensar la Constitució”. I ha finalitzat manifestant que “tenim l’obligació moral d’alçar la veu als carrers i també en les institucions mostrant alt i clar el nostre suport a la Constitució, a la separació de poders i a l’Estat de Dret”.

Per part seua, el portaveu de VOX, Juanma Badenas, ha iniciat el debat amb una defensa de la moció presentada per l’alcaldessa. Badenas ha destacat que “és un dia extraordinari a l’Ajuntament i en tota Espanya, perquè s’ha produït una fallida dels principis constitucionals que han servit de base de la convivència dels espanyols en els últims 40 anys”.

A més, Badenas ha acusat l’oposició municipal de voler “un règim de privilegis” pel seu suport a la Llei d’Amnistia i ha convidat al grup Compromís i al grup socialista “a tornar a la senda constitucional, que ha permés que els espanyols tinguem un sistema jurídic estable i una divisió de poders”.

La representant del grup socialista, Sandra Gómez, ha qualificat la celebració del ple extraordinari de “pèrdua de temps” i ha criticat a María José Catalá per “convertir l’Ajuntament en la seu del seu partit; ha passat de ser alcaldessa a agitadora”. Gómez ha afirmat que “el Partit Popular no és garant de la Constitució, és un partit ultra”.

D’una altra part, regidor Joan Ribó, en nom del grup Compromís, ha defensat la presentació d’una moció alternativa a la plantejada per Catalá (rebutjada amb els vots del PP i VOX) i ha ressaltat que la previsible investidura de Pedro Sánchez “comptarà amb el suport de 12,6 milions de vots enfront d’11,3 milions”. “No estaran rabiosos per no haver tingut més aliats que l’extrema dreta?”, s’ha preguntat en veu alta Ribó, qui ha afegit que “si no governen vostés, el govern sempre és il·legal”. “L’amnistia és una bona via per a resoldre per la via política un problema polític”, ha conclòs.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: