El Ple de l’Ajuntament de Valencia d’aquest dimarts 14 de novembre aprovarà demà el pressupost de 2024 centrat en neteja, seguretat, jardins i enllumenat de València

El Ple de l’Ajuntament de València aprovarà demà els pressupostos de 2024, els primers elaborats pel govern de PP i Vox, amb una xifra rècord que ascendeix a 1.116 milions d’euros que estaran centrats en millorar el dia a dia de la vida dels veïns en quatre eixos principals: seguretat, neteja, sostenibilitat i habitatge.

L’alcaldessa de València, María José Catalá, ha explicat que la ciutat “tindrà 10.000 nous contenidors extra, que ajudaran a millorar la recollida de residus. Volem uns carrers més nets i agradables i acabar amb el caos de brutícia que, durant molt de temps, hi ha hagut en tots els barris, herència del govern de Ribó”.

Així, el pressupost de neteja serà de 89 milions d’euros, xifra que augmenta en 3 milions d’euros respecte de l’any anterior. Creix tant la despesa corrent, en 1,2 milions d’euros, com la inversió, en un 1,78 milions d’euros. “Hi haurà 139 vehicles de neteja més i la freqüència d’aigualeig s’incrementarà en un 50%”, ha assegurat Catalá.

L’alcaldessa també ha explicat que es millorarà l’enllumenat, amb una inversió d’1 milió d’euros per a millorar la seguretat i la visibilitat en tots els barris. A més, el pressupost contempla 6,7 milions d’euros destinats a esmenar les deficiències de les instal·lacions de la Fundació Esportiva Municipal, com a piscines i poliesportius “que estaven quasi totes sense contracte i en condicions de precarietat”.

D’altra banda, l’Ajuntament de València destinarà 45,6 milions d’euros a parcs i jardins de la ciutat, a protegir la Devesa-Albufera i a millorar les platges. “La inversió creix un 7% i servirà per a retornar als veïns àrees verdes i agradables on passar el seu temps d’oci i en família”.

En concret, la Devesa disposarà d’un pressupost de quasi 2 milions d’euros que servirà per a instal·lar canons antiincendis que protegisquen el Parc Natural del Saler i a platges es destinaran 100.000 euros.

Segons Catalá, “es compleixen els compromisos amb els veïns, baixant els impostos sense disminuir la despesa social, disminuint el deute del consistori i apuntalant els temes clau d’esta legislatura que seran seguretat, neteja, habitatge i sostenibilitat”.

L’alcaldessa ha destacat que “es tracta d’una xifra rècord per a complir amb els compromisos que tenim amb els veïns. Durem a terme la major baixada d’impostos d’Espanya i tot això amb un pressupost sense retallades, que amortitza deute i que respon a les necessitats de la ciutat”, ha assegurat.

Baixada d’impostos de 70 milions d’euros

La rebaixa d’impostos serà la major de totes les capitals espanyoles en 2024 i abastarà els 70 milions d’euros. Segons ha explicat l’alcaldessa, “València és la ciutat espanyola que fa un major esforç fiscal l’any vinent, per davant d’altres capitals. Estem satisfets perquè complim el nostre compromís de baixar impostos sense reduir la despesa social i amortitzant deute”. Així, l’IBI baixa un 20%, l’impost de circulació un 8,5%, la taxa de clavegueram un 50% i l’impost de plusvàlua.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d