El Ple de Castelló reforça les polítiques d’habitatge amb l’adhesió a la Xarxa Xaloc i l’aprovació del Pla Estratègic

El Ple de l’Ajuntament de Castelló ha aprovat aquest dijous, amb els vots a favor dels partits de l’Acord de Fadrell i l’abstenció de l’oposició, l’adhesió a la Xarxa Xaloc d’Habitatge i l’aprovació del Pla Estratègic d’Habitatge, “que suposaran un revulsiu per a reforçar les polítiques d’habitatge que estem impulsant i garantir el dret constitucional de l’habitatge”, ha afirmat la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

“Necessitem un Pla Estratègic i formar part de la xarxa d’Oficines d’Habitatge de la Generalitat per a reforçar i impulsar les polítiques d’habitatge que aquesta ciutat requereix. Executarem el pressupost previst i podrem complir objectius també gràcies al reforç de personal, amb la incorporació de quatre noves places a través de la Xarxa Xaloc que seran finançades per la Generalitat”, ha explicat la regidora d’Habitatge.

Ha destacat que des de la Regidoria treballen per a mobilitzar habitatge buit amb sancions i inspeccions en les de grans propietaris i bonificacions en habitatges de xicotets propietaris; i ha subratllat que Castelló tancarà 2021 amb una ampliació del 10% del parc públic d’habitatge en col·laboració amb el Consell. En aquest sentit, ha recordat que en breu s’incorporaran 9 habitatges al Pla de Compra Municipal, que suposarà el primer creixement del parc municipal des de 1984, i ha anunciat que la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Climàtica acaba de comprar cinc pisos a la ciutat per tanteig i retracte, que s’afegeixen a altres quatre anteriors.

Cal recordar que Habitatge impulsarà una nova bossa de lloguer social, té en marxa ajudes per a reformes d’interior i que en 2020 va realitzar 1.000 consultes i va frenar el 90% de desnonaments.

Sobre la Xarxa Xaloc, la regidora ha sostingut que es convertirà en una espècie de finestreta única que potenciarà l’Oficina d’Habitatge amb la inclusió de 4 places laborals que se sumen a les 4 actuals. Aquesta xarxa serà finançada amb fons transferits per la Generalitat (173.000 euros anuals). S’encarregarà de gestionar ajudes en matèria de lloguer i rehabilitació, regeneració urbana i en matèria de desnonaments, propiciant informació, assessorament i promovent l’accés a un habitatge digne i combatent la segregació urbana.

Quant al Pla Estratègic d’Habitatge, Garrido ha indicat que contempla un pla d’acció en cinc anys en matèria d’ajudes al lloguer, a la rehabilitació i a l’accessibilitat d’immobles i habitatges, i l’ampliació del parc públic d’habitatge mitjançant compra i promoció, entre altres mesures. La inversió de les 12 actuacions contemplades se situa en 152 milions d’euros, dels quals 15 corresponen a l’Administració Pública.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló
.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: