El ple de Castelló aprova per majoria la proposta de Pla d’Ordenació Detallada

L’Ajuntament de Castelló ha donat llum verda hui per majoria a l’aprovació provisional del Pla d’Ordenació Detallada (POD). Amb els vots a favor de l’Acord de Fadrell (PSPV, Compromís i Podem-EUPV), l’abstenció de Vox i els vots en contra de PP i Ciutadans, s’ha aprovat la proposta de Pla d’Ordenació Detallada resultant de la segona fase d’informació pública, que introdueix les modificacions derivades de l’estimació total o parcial de part de les al·legacions presentades, i dels informes emesos per les administracions públiques i entitats consultades durant la segona exposició pública del pla. Així mateix, s’ha aprovat la formació de l’expedient d’avaluació ambiental i territorial estratègica, que es remetrà a la Comissió Ambiental Municipal per a l’emissió del preceptiu informe ambiental del POD. Un informe que s’elevarà a un altre ple en els pròxims mesos per a l’aprovació definitiva del Pla d’Ordenació Detallada.

“Hui és un dia molt important per a la ciutat de Castelló, perquè amb l’aprovació provisional del POD, avancem cap a l’aprovació definitiva d’un Pla General que confiem que siga el motor per a dinamitzar econòmicament la ciutat, generar llocs de treball i garantir un futur millor en una ciutat més amable per a viure i conviure”, ha assegurat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, agraint el treball realitzat des del passat mandat perquè Castelló dispose d’un Pla General després de les tres sentències del Tribunal Suprem que van anul·lar l’anterior planejament, la primera d’elles de 2008, quedant ratificada la nul·litat del Pla General anterior per part del Suprem, després d’anys de litigis, en 2012.

El regidor d’Urbanisme, José Luis López, per part seua, ha destacat que “és el Pla General més participat de la història de Castelló, que garanteix una seguretat jurídica i genera noves oportunitats”. “En aquesta ocasió, s’han presentat un total de 377 al·legacions de les quals s’han estimat al complet o parcialment 285, que suposen el 75,6% de les presentades i això demostra que escoltem la ciutadania”, ha apuntat López. “Hui aconseguim un acord fonamental per al futur i el present urbanístic de la nostra ciutat, després d’haver aprovat ja el mes de desembre passat, el Pla General Estructural”, ha destacat el regidor d’Urbanisme.

El regidor d’Educació, Francesc Mezquita, ha celebrat continuar avançant amb el Pla General amb l’aprovació del Pla d’Ordenació Detallada que “transformarà la ciutat de Castelló, ordenarà definitivament el seu desenvolupament urbanístic i fugirà del desori històric i l’especulació que ha patit Castelló”, ha reivindicat l’edil. A més, aquest pla detallat permet “ordenar els equipaments de l’estat de benestar i construir una ciutat mediambientalment sostenible, i també tindrà els conservatoris que Castelló i les seues comarques necessiten”, ha explicat Mesquita.

El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, ha destacat que el nou Pla d’Ordenació Detallada “és un èxit per a l’Acord de Fadrell perquè les idees de qualitat ambiental, proporció de carrer, superilla o rehabilitació són conceptes que travessen tot el Pla, per a fixar el rumb cap a una ciutat més verda, on la vida va més lenta, on la comunitat i les relacions importen, i les xiquetes i xiquets compten”. Així mateix, ha subratllat l’aposta del POD per la rehabilitació, la reserva per a habitatges protegits o la millora de la connectivitat i la biodiversitat en la infraestructura verda.

La proposta de POD aprovada hui en el ple resol sobre les 377 al·legacions presentades. D’aquestes, s’han estimat 265; 20 s’han estimat parcialment; 70 s’han desestimat; 17 s’han inadmés; 3 s’han inadmés i estimat; 1 s’ha inadmés i desestimat; i 1 ha quedat desistida. A més, s’especifica que les modificacions introduïdes en el POP respecte del document aprovat provisionalment, no es consideren substancials i es produeixen fonamentalment per les al·legacions estimades i informes sectorials rebuts en aquesta segona exposició pública i d’altres rebuts en el Pla General Estructural del que derivaven condicionants o qüestions a incorporar en aquest Pla d’Ordenació Detallada. Els escrits d’al·legacions aborden qüestions de l’ordenació detallada com l’amplària de vials, la delimitació d’àmbits de gestió, d’ordenances, d’altures permeses i del conservatori, entre altres.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: