El Playas de Castelló millor club Espanyol de la història de l’atletisme

Informació i Foto: http://www.atletismecastello.es

El nostre club ha acabat el 2017 amb uns números extraordinaris. Cap club se li acosta en Campionats de Clubs guanyats ia més ha dominat de forma aclaparadora en dues de les estadístiques que demostren la potencialitat dels equips espanyols com són la classificació per finalistes en Campionats d’Espanya (on puntuen els 8 primers classificats en cada un dels nacionals disputats) i en la classificació per nombre de medalles obtingudes en tots els nacionals disputats.
Pel que fa a als títols de clubs obtinguts, el nostre club ha batut el seu propi rècord aconseguit el 2016 amb 19 títols per arribar en aquest 2017-24 títols. Des de la temporada 1995 en la qual el club aconseguiria el seu primer títol nacional, el de Primera Divisió Masculina fins a finalitzar aquesta temporada l’equip ha aconseguit totalitzar ni més ni menys de 163 títols de Campió d’Espanya de clubs. També cal destacar la seva grans èxits a nivell internacional, havent aconseguit en vuit participacions a la Copa d’Europa 1 títol, 3 subcampionat i 2 tercers llocs. A més amb l’equip júnior masculí s’han aconseguit en els últims 10 anys 3 títols continentals, 3 subcampionats i 3 tercers llocs. Pel que fa al Campionat d’Europa de Cros Júnior en aquest 2017 s’ha proclamat Campió d’Europa.
Quant a la classificació per medalles en Campionats d’Espanya el club obté la primera posició dels equips espanyols amb 160 medalles aconseguides en els diferents Campionats d’Espanya, molt lluny de les 86 del F.C. Barcelona que ocupa la 2a plaça i de les 62 del València Sport que és 3r. En aquest apartat de medalles podem destacar també les 11 medalles aconseguides en competicions internacionals amb 6 ors aconseguits per Álvaro Martín a la Copa d’Europa de Marxa en 20 km.por equips, Lidia Sánchez-Pobla a la Copa d’Europa de marxa sub-23 , Miguel Caballero en el Campionat del Món de Trail, Juan A. Pérez a la Copa d’Europa de 10.000 m. i Paula Sevilla i Lara Gómez amb el relleu de 4 x 100 en el Campionat d’Europa sub-23. Les plates han estat per a Ignacio Fonts al Campionat d’Europa de Cros per equips i Jorge Ureña en el Campionat d’Europa de pista coberta i finalment els bronzes van ser per a Francisco Argila a la Copa d’Europa de marxa de 50 km.por equips, Tariku Novales en el Campionat d’Europa Júnior i Daniel Ambrós al Campionat d’Europa Júnior integrant el quartet de 4 x 100.
Pel que fa a la classificació per finalistes en Campionats d’Espanya encara és més gran la diferència entre al Playas i la resta de clubs espanyols, ja que ocupa la 1a posició amb ni més ni menys que 1.687 punts, pels 784 punts del F.C. Barcelona i els 559 de l’Marató madrileny que tanca aquest podi.
A més caldria destacar que el club ha aportat 64 atletes a les diferents seleccions nacionals amb 23 a l’equip absolut, 11 al sub-23, 17 a la selecció nacional sub-20 i 13 ho han estat amb la selecció sub-18.
Sens dubte les estadístiques no enganyen en un esport mesurable com l’atletisme i aquests números impulsen el Playas de Castelló, una any mes, com el millor club espanyol de la temporada 2017 i també ho assenyalen amb l’acumulació de totes les estadístiques espanyoles de la història amb medalles guanyades, puntuació per finalistes i puntuació per rànquing com el millor club espanyol de la història. Sens dubte aquest èxit es deu al gran treball de pedrera que es fa al club, que a més compta amb molts dels millors entrenadors nacionals de diferents especialitats com Claudio Veneziano en salts, Manoli Alonso en proves combinades, Pepe Peiró en velocitat, Toni Simarro en llançaments, al costat de molts altres que formen als joves atletes castellonencs. També en haver aconseguit atreure el club a grans atletes d’arreu d’Espanya i per descomptat al suport d’institucions com la Diputació de Castelló i l’Ajuntament de la Ciutat, així com a una entitat privada com el Vila-real CF, amb el que s’ha pogut tenir un pressupost per poder aconseguir que una ciutat de 170.000 habitants tingui una entitat esportiva que passeja el nom de la ciutat per tot Espanya i Europa amb uns èxits sense precedents.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: