El ‘Plan Experiencias Turismo España’ i el 20 aniversari definiran l’activitat del Consorcio Camino del Cid en 2023

El Consorcio Camino del Cidha celebrat hui en Rubielos de Mora (Terol) el seu Consell Rector, al qual ha assistit el diputat de Turisme, Jordi Mayor, al costat de representants de la resta de diputacions participants: Alacant, Castelló, Burgos, Sòria, Guadalajara, Saragossa i Terol.
En la trobada, la Diputació de Sòria ha cedit el testimoni de la presidència del Consorci a la Diputació de Terol. “Ha sigut un període molt positiu en el qual hem treballat intensament per a posar en valor el que, al meu entendre, és un dels itineraris més importants d’Europa”, ha assenyalat el president de Sòria, Benito Serrano, qui ha destacat algunes de les actuacions realitzades durant este últim any. Especialment, les dutes a terme amb motiu de la celebració dels 20 anys del Consorcio Camino del Cid, efemèride que es prolongarà fins al mes de juny del pròxim any i que ha servit per a posar en valor la rellevància del Consorcio Camino del Cid com una experiència única a Espanya, així com l’arrelament de les localitats per les quals discorre l’itinerari.

No obstant això, el president de Sòria no ha volgut oblidar els compromisos que en matèria de senyalització, divulgació i promoció s’han desenvolupat durant este període encara que ha avançat que el més important “està per arribar” referint-se al Projecte Puesta en valor de experiencias turísticas innovadoras vinculadas al Camino del Cid, el qual compta amb el suport de la Secretaria d’Estat de Turisme i que es troba dins del Plan Experiencias Turismo España. L’objectiu del projecte és triple: incidir en la implantació del Camino del Cid en el territori, generar noves experiències turístiques i millorar les existents i, finalment, aplicar una sèrie de millores tecnològiques que faciliten l’experiència turística del viatger.

 

El president de la Diputación de Teruel, Manuel Rando, qui estarà al capdavant de l’entitat mentre es desenvolupe el projecte, ha destacat que es tracta d’una aposta “molt ambiciosa i una oportunitat única per a generar una oferta turística de qualitat en els territoris que formen part de la nostra ruta”.

 

Entre les actuacions previstes en este pla s’impulsaran diferents experiències associades al Camí del Cid en la seua faceta senderista i cicloturista, així com altres aspectes vinculats al turisme gastronòmic. Així mateix, i amb l’objectiu de millorar l’experiència turística del viatger, s’incorporaran importants avanços tecnològics en l’aplicació mòbil del Camino del Cid així com en la web de l’itinerari i es desenvoluparan altres treball relacionats amb les infraestructures del recorregut.

 

Actuacions 2023

D’altra banda, dins del pressupost ordinari del Consorcio Camino del Cid, que enguany ascendirà a 288.000 euros, les actuacions previstes per a 2023 es dividiran en tres grans àrees: infraestructures, dinamització i divulgació i promoció del recorregut.

 

Respecte a la primera, es contempla introduir una sèrie de millores en l’inventari de recursos i base de dades del Camino del Cid, es promouran més d’una vintena de trobades amb ajuntaments, grups d’acció local i empreses i s’iniciarà una nova campanya de reforç i conservació de la senyalització senderista i BTT que contempla la realització de més de 2.500 intervencions al llarg de tot el recorregut. Així mateix es contempla actualitzar i sincronitzar la informació que s’ofereix sobre la rutes, revisant tots els traçats i el seu reflex en tots els suports actualment disponibles (paper, digitals, web…), incloent-hi l’edició dels 37 nous mapes web.

 

Les activitats de dinamització inclouen premis com el Álvar Fáñez de Asociaciones o el Concurso de Vídeos o exposiciones, com la itinerant del Camino del Cid que ja ha viatjat per més de mig centenar de localitats del recorregut. En 2023, a més, se celebrarà la segona edició de Dia del Camino del Cid i es desenvoluparà un nou ral·li mototurístic pel Camino del Cid.

 

La promoció centrarà una part important dels treballs del pròxim any així com les actuacions impulsades amb l’Associació Rutes Culturals d’Espanya, que se centraran principalment en accions promocionals en el mercat internacional.

Informació i Foto: Diputació de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: