El Pla Vega Renhace del Consell proposa al Ministeri per a la Transició Ecològica que millori la resiliència de l’Hospital del Baix Segura

El Pla Vega Renhace de el Consell ha demanat a l’Ministeri per a la Transició Ecològica seva col·laboració per millorar la resiliència d’edificis públics de titularitat de la Generalitat susceptibles de veure afectats per unes eventuals inundacions a la Vega Baixa. Per a tal fi, el Pla Vega Renhace està elaborant un informe en què identifica algunes de les edificacions més vulnerables a la comarca davant inundacions, destacant com a prioritària l’Hospital del Baix Segura.

L’objectiu és augmentar la protecció dels immobles enfront d’una altra DANA o gota freda com la que va assolar la comarca al setembre de 2019.

Cal destacar que la millora de la resiliència a l’Hospital Vega Baixa és una actuació complementària a l’ampliació de l’hospital.

La millora de la resiliència d’edificis a la comarca s’ha tractat en una reunió de treball entre el Pla Vega Renhace de la Generalitat i el Ministeri per a la Transició Ecològica en què es va posar com a exemple l’Hospital de Conca (consultar aquí).

A partir d’el projecte pilot a l’Hospital del Baix Segura està previst que es reforci la protecció davant inundacions d’altres immobles de la comarca, realitzant per a això consultes a diferents agents socials per part de l’Vega Renhace de Consell.

Desembocadura del riu Segura

En la trobada de treball també es va tractar la urgència en la restauració ambiental i dragatge de la llera antic del riu Segura per aconseguir una millora en l’evacuació de les aigües dels assarbs que desemboquen en ell.

A més, es va plantejar la possibilitat de subvencionar amb fons estatals i europeus projectes de el Pla Vega Renhace relacionats amb els següents eixos: la rehabilitació de les sèquies i els assarbs i obres en els Sistemes Urbans de Drenatge Sostenibles (Suds).

La directora general d’Anàlisi i Polítiques Públiques, Ana Berenguer, ha qualificat com “molt positiva i fluida la relació amb el Ministeri; el seu interès pels projectes i obres de l’Vega Reneix és una molt bona notícia per a la comarca”.

La reunió s’ha celebrat a la Biblioteca Pública Fernando de Loazes (Oriola) i per part de la Generalitat Valenciana han assistit la directora general d’Anàlisi i Polítiques Públiques de Presidència de la Generalitat, Anna Berenguer; el director general d’el Aigua, Manuel Aldeguer; el director de l’Oficina de el Pla Vega Renhace de el Consell a Oriola, Antonio Alonso, i el cap de servei de l’cicle integral de l’aigua de la Conselleria d’Agricultura, Francisco Antonio Zapata.

Per part de l’Ministeri per a la Transició Ecològica han acudit, el sotsdirector general de Protecció de les Aigües i Gestió de Regs, Francisco Javier Sánchez, i per part de la Confederació Hidrogràfica de l’Segura (CHS), el director tècnic, Carles Marco.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: