El Pla Vega Renhace del Consell culmina a Formentera del Segura les visites als 27 ajuntaments de la Vega Baja

El director de l’Oficina d’Oriola del Pla Vega Renhace del Consell, Antonio Alonso, s’ha reunit amb l’alcalde de Formentera del Segura, Francisco Cano, per explicar amb detall les actuacions prioritàries que s’estan duent a terme al si d’aquest pla a la Vega Baixa. Amb aquesta trobada, Antonio Alonso ha culminat la ronda de visites pels 27 municipis de la comarca.

Es tracta d’unes visites en què Antonio Alonso ha explicat l’estratègia del Consell al Baix Segura, traçada a través de les 28 actuacions del Pla Vega Renhace, ia més ha escoltat i atès les demandes i les necessitats de tots els municipis.

Cal recordar que el Pla Vega Renhace té com a fi convertir el Baix Segura en un territori resilient a un altre fenomen meteorològic de la magnitud de la DANA, que va assolar la comarca el setembre de 2019, i aconseguir el desenvolupament econòmic i social d’aquesta zona del sud de la província dAlacant.

Reunió de treball

A la reunió de treball amb l’Ajuntament de Formentera del Segura, Antonio Alonso, ha destacat que el Pla Vega Renhace del Consell està treballant en la col·locació de barreres flotants en azarbes i sèquies del riu Segura, els Plans d’Emergència Municipals (PEM), amb un pressupost de 500.000 milions d’euros, o les obres antiinundacions o Sistemes de Drenatge Sostenible (SUD), a què la Generalitat ha destinat 16 milions d’euros.

En el cas de Formentera del Segura, li han correspost 481.922 euros per als SUD que s’invertiran en dos projectes: un parc inundable a una zona adossada al nucli urbà ia habilitar una xarxa separativa per bombar aigua a Los Palacios; en aquest cas, s’actuarà a la zona més deprimida, la més profunda, del municipi, ja que tenen molts problemes d’acumulació d’aigua en episodis de pluja, segons ha explicat l’alcalde Francisco Cano.

A la reunió de treball també hi han acudit el tècnic d’Urbanisme, Mauricio García, i el regidor d’Obres i Urbanisme, Domingo Cano.

Les reunions de treball a tots els ajuntaments van començar el mes de febrer i s’han prolongat fins aquest mes d’octubre per les restriccions que ha marcat la COVID-19. En total, s’han visitat: Albatera; Almoradí; Benferri; Daya Nova; Daya Vella; Guardamar del Segura; Jacarilla; Els Montesinos; Oriola; Pilar de la Foradada; Rafal, Sant Isidre; Sant Miquel de Salines; Torrevella; Algorfa; Catral; Callosa de Segura; Benejúzar; Dolors; Benijófar; Bigastre; Cox; Granja de Rocamora; Redován; Rojales, Sant Fulgenci, i Formentera del Segura.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: