El Pla Vega Renhace de el Consell presenta els seus projectes prioritaris a Callosa de Segura

El comissionat de el Pla Vega Renhace de el Consell i director de l’oficina d’Oriola d’aquest pla, Antonio Alonso, ha presentat aquest dilluns a l’alcalde de Callosa de Segura, Manuel Sirvent, les actuacions prioritàries de l’estratègia traçada per a la Vega Baixa arran de la DANA de setembre de 2019, que va assolar la comarca.

Unes mesures entre les que destaquen la instal·lació de barreres de residus sòlids flotants en assarbs i sèquies del riu Segura, els plans municipals d’Emergència (PMEs) o el foment de l’agricultura ecològica com a motor de l’economia de la comarca.

La reunió de treball ha tingut lloc a l’Ajuntament de Callosa de Segura, municipi d’entrada a la comarca, i s’han abordat les demandes del municipi com són la necessitat de resoldre l’estat de deteriorament dels dics construïts en els barrancs de la serra de Callosa de cara a unes eventuals pluges torrencials. En la trobada també ha quedat palesa la necessitat de millorar la xarxa pluvials i sanejament de la localitat.

Seguint amb la ronda de reunions per donar a conèixer el Pla Vega Renhace, amb la d’aquest dilluns, ja s’han visitat 17 dels 27 municipis de la comarca, amb un únic objectiu: dissenyar una estratègia integral per a la resiliència d’aquest territori de l’ sud de la província d’Alacant.

Aquestes visites tenen com a finalitat donar a conèixer amb tot detall les actuacions de el Pla Vega Renhace de el Consell van començar al mes de febrer i en concret s’han visitat: Albatera, Almoradí, Benejúzar, Benferri, Daya Nueva, Daya Vella, Guardamar de Segura, Jacarilla, Els Montesinos, Oriola, Pilar de la Horadada, Rafal, Sant Isidre, Torrevella, Algorfa, Catral i Callosa de Segura.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: