El Pla Vega Renhace de el Consell presenta a Benejúzar els projectes prioritaris per a la comarca

El comissionat de el Pla Vega Renhace de el Consell i director de l’oficina d’Oriola d’aquest pla, Antonio Alonso, ha presentat al costat de l’alcalde ia la regidora d’Imatge Urbana de Benejúzar, Miguel López i Soledat Meseguer, respectivament, les actuacions prioritàries de l’estratègia traçada per Baix Segura arran de la DANA de setembre de 2019, que va assolar la comarca.

En el transcurs de la reunió, Antonio Alonso ha explicat en quin grau d’execució es troben els projectes per a la regeneració del Baix Segura i s’ha atès les demandes del municipi que va ser un dels més afectats per la DANA de setembre de 2019, atès que la localitat està flanquejada per dues rambles. Unes actuacions entre les quals destaquen els plans municipals d’Emergència (PME) que, al seu torn, són el germen d’un pla d’emergències de caràcter comarcal.

Per la seva banda, l’alcalde de Benejúzar ha exposat un projecte de drenatge sostenible, relacionat amb l’actuació número 7 de el Pla Vega Renhace, és a dir, amb els sistemes urbans de drenatge sostenible (SUDS). Es tracta de la recuperació de l’antiga depuradora, situada en un paratge natural, per convertir-la en un parc sostenible de caràcter comarcal. Una iniciativa que recupera la muntanya del municipi perquè sigui un atractiu de turisme mediambiental.

A més, Benejúzar estudia altres actuacions al nucli urbà per alleujar l’evacuació d’aigües pluvials; una d’elles és la creació d’un jardí amb basses de contenció per laminar l’aigua, d’aquesta manera, es frenaria la velocitat a la qual discorre l’aigua en cas de pluges torrencials.

Seguint amb la ronda de reunions per donar a conèixer el Pla Vega Renhace, amb la d’aquest dilluns ja s’han visitat 17 dels 27 municipis de la comarca, amb un únic objectiu: dissenyar una estratègia integral per a la resiliència d’aquest territori de sud de la província d’Alacant.

Aquestes visites tenen com a finalitat donar a conèixer amb tot detall les actuacions de el Pla Vega Renhace de la Generalitat, van començar al mes de febrer i s’han visitat en concret Albatera, Almoradí, Benferri, Daya Nueva, Daya Vella, Guardamar de Segura, Jacarilla , Els Montesinos, Oriola, Pilar de la Horadada, Rafal, Sant Isidre, Torrevella, Algorfa, Catral i Callosa de Segura.

A més, el comissionat de el Pla Vega Renhace de el Consell i director de l’oficina de l’esmentat pla a Oriola, Antonio Alonso, s’ha reunit també amb l’alcalde de Crevillent, José Manuel Penalva. Un municipi que pertany a una altra comarca, el Baix Vinalopó, però vinculat a la Vega Baixa per la seva proximitat geogràfica; de fet, les pedanies de Sant Felip Neri, Les Casicas, Realengo i Racó dels Pablos estan integrades a la Vega Baixa.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: