MunicipisPolítica

El Pla General Estructural de l’Alcora avança en la seva compatibilitat amb el Pla d’Acció Territorial de Castelló

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat i l’Ajuntament de l’Alcora han analitzat la compatibilitat de la versió preliminar de el pla urbanístic municipal de l’Alcora amb el Pla d’Acció Territorial de l’Àrea Funcional de Castelló (PAT) i han conclòs que el pla urbanístic municipal presenta un elevat grau de compatibilitat amb el PAT Castelló i les seves determinacions.

Amb aquest objectiu, la directora general de Política Territorial i Paisatge, Rosa Pardo, ha mantingut una reunió amb l’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, juntament amb personal tècnic de la Direcció General i de l’Ajuntament i l’equip redactor d’el Pla General Estructural .

En aquesta reunió, la Direcció General ha plantejat que la zonificació de terra rural de l’PAT Castelló no impedeix els nous desenvolupaments urbanístics, sinó que els prioritza en funció de la valor ambiental i territorial d’aquests sòls i dels criteris de desenvolupament sostenible que ha d’observar el pla municipal.

“Tot això -ha afegit Rosa Pardo- amb l’excepció dels sòls zonificats com protegits que són els agrícoles de regadiu d’interès patrimonial, les hortes històriques dels municipis rurals i els connectors ecològics i territorials, d’escassa significació en l’entorn urbà immediat de l’Alcora “.

Segons ha explicat la directora general, “aquesta confusió entre prioritat de nous creixements i impediment als mateixos ha estat ja reflectida per algunes al·legacions a l’PAT Castelló, per la qual cosa la Conselleria es compromet a la seva clarificació en la nova versió de l’PAT que s’exposi a el públic “.

Referent a això, ha indicat que “amb aquesta zonificació de terra rural el que es pretén és orientar els desenvolupaments dels municipis de manera que es preservin de manera adequada els valors ambientals i paisatgístics de terra i, a el mateix temps, s’implantin els diferents usos i activitats excepcionals en el sòl no urbanitzable en funció de la capacitat d’acollida del territori “.

Un altre dels aspectes tractats en la reunió ha estat la suficiència i adequació de la classificació de nous sòls industrials per al municipi i la necessitat de potenciar el clúster ceràmic.

En aquest sentit, l’Estratègia Territorial de la Comunitat Valenciana preveu gairebé 1.800.000 metres quadrats per al desenvolupament industrial dels propers 20 anys, una quantitat molt important que permetrà satisfer les noves demandes de sòl, tant industrial com logístic de l’municipi.

A més, conscient dels problemes urbanístics del municipi de l’Alcora, la Direcció General s’ha compromès a accelerar tots els informes tècnics dels quals és competent com a infraestructura verda i paisatge, riscos naturals i induïts com el d’inundabilitat, aplicació de l’Estratègia Territorial de la Comunitat Valenciana i adaptació a l’PAT Castelló.

Aquest últim preveu per l’Alcora un model de desenvolupament urbà sostenible, compacte i respectuós amb el medi i la millora de la competitivitat econòmica del municipi a través del desenvolupament d’activitat industrial.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint