El Patronat de Festes de Torreblanca aposta per la transparència en la gestió i donar veu a la societat civil

El Patronat de Festes de Torreblanca segueix el camí marcat per l’alcaldessa del municipi, Tania Agut, i ha fet una important aposta per dotar la seva gestió d’una transparència més gran i obrir les propostes i la presa de decisions a la societat civil. Així ha quedat constatat a la reunió informativa celebrada aquest divendres, en què a diferència de la legislatura passada, s’ha informat de les activitats celebrades i s’han presentat uns comptes impecables, fins al punt que ja s’han pagat les últimes festes patronals.

Durant la reunió de la junta directiva amb totes aquelles persones interessades, s’ha ofert una comparativa dels comptes d’aquest any amb el de l’any passat i anteriors, en què ha quedat evidenciat el canvi de model tant en la gestió com en la dació de comptes.

Joel Antoni, regidor de Festes de Torreblanca, ha assegurat que “hem presentat el balanç i explicat què hi havia i com hem transformat el funcionament del Patronat perquè la societat civil de Torreblanca no només disposi dels comptes de forma clara, sinó perquè tingui protagonisme de debò i pugui proposar quines festes vol”.

La junta directiva del Patronat de Festes està conformada per Eva Borrás Zaragozá, com a presidenta, Andrea Cheto Ferrando, com a vicepresidenta, Magali Casanova Pauner, com a tresorera, i com a secretari Joel Antoni Ausejo, que és l’únic membre de l’equip de Govern.

El primer punt de l’ordre del dia va ser l’exposició de comptes i resum d’activitats realitzades i previstes des del juliol del 2023 fins al desembre del 2023. i comparativa amb els ingressos de festes del 2022”, ha assenyalat l’edil Joel Antoni.

Durant la junta directiva ha quedat clar que abans d’entrar a l’Ajuntament la corporació que lidera Tania Agut, no hi havia ingressos al banc per recaptació a les barres, ni hi havia constància d’un registre d’ingressos en efectiu, ni tan sols n’havia habilitat un pagament amb targeta. Davant de tota aquesta situació heretada de l’anterior equip de Govern, que presentava com a conseqüència molts impagaments, “aquesta vegada hem acabat l’any amb totes les festes patronals pagades”, ha explicat Joel Antoni després de la junta directiva.

La participació com a hàbit aquesta legislatura a Torreblanca

Cal tenir en compte que l’Ajuntament de Torreblanca està fent passos per convertir-se en un referent a l’hora d’obrir la gestió de l’equip de Govern a totes les veïnes i veïns del poble. En aquesta línia, l’alcaldessa Tania Agut va constituir a l’octubre el Consell de Participació i Transparència, complint així el seu compromís de donar veu a totes les persones que viuen al poble i gestionar el Consistori tenint en compte les inquietuds i necessitats de tots.

Tania Agut ja ha celebrat la primera reunió amb els veïns, en què va estar acompanyada per les regidores Zenaida Espejo i Gema Edo. L’alcaldessa va explicar als assistents a l’Ajuntament que “ja em vaig comprometre, tant en campanya com a l’hora d’assumir l’alcaldia de Torreblanca, que la participació i la transparència serien les línies principals del meu Govern i aquest consell només quatre mesos després d’iniciar la legislatura és el primer senyal que complim la nostra paraula”.

Durant la constitució del Consell de Participació i Transparència, l’equip de Govern també va crear comissions sectorials de turisme, cultura, esports i medi ambient. En total són 40 les persones que formen el Consell, on hi ha representació política i tècnica, amb personal municipal, així com representants d’associacions del municipi i de la societat civil.

Es tracta d’un pas fonamental per continuar avançant a la recerca de l’objectiu que Torreblanca es constitueixi com a municipi turístic, cosa que ajudaria molt el poble a avançar tant en promoció externa com en creació d’oportunitats econòmiques i laborals. La participació és un requisit fonamental per assolir aquest objectiu, així com un mecanisme per apropar la política a la ciutadania i que participi en les decisions que s’adopten.

Aquesta és la constitució oficial del Consell de Participació i Transparència, però no és l’única iniciativa posada en marxa per Tania Agut per informar, donar veu i facilitar que les persones que viuen al municipi puguin prendre part en la presa de decisions de l’equip de Govern.

Sense anar més lluny, fa un mes i mig ja va convocar els veïns per informar-los i demanar la seva opinió sobre la situació econòmica de l’Ajuntament després de les dues darreres legislatures, en què l’anterior equip de Govern va deixar pràcticament a zero la partida de romanents del Consistori. Tania Agut va voler informar personalment les persones que van voler participar en una reunió oberta a tots els passos que havia de fer per equilibrar el pressupost municipal.

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: