El Parc Científic de la UA signa un conveni amb Creu Roja per aplicar Intel·ligència Artificial a projectes solidaris

La gerent de Parc Científic d’Alacant (PCA) Olga Francès i Francisco Galvañ, president de Comitè Provincial de Creu Roja Espanyola a Alacant (CRE) han signat avui un conveni de col·laboració entre ambdues entitats amb l’objectiu de desenvolupar accions adreçades als diferents col·lectius de persones vinculades amb Creu Roja, entre els quals s’inclou el voluntariat, personal laboral o persones beneficiàries dels diferents projectes.

El conveni inclou també com a accions prioritàries les adreçades a donar suport a les empreses de l’PCA en els seus compromisos relacionats amb l’àmbit de la Responsabilitat Social i altres accions de col·laboració concretes.

Abans de la signatura de l’conveni, representants de l’PCA, acompanyats pels responsables de les seves empreses vinculades Lucentia Lab, Nouss Intelligence i Lynx View, expertes en noves tecnologies, van realitzar una visita per les instal·lacions de Creu Roja a Alacant on van poder conèixer de primera mà els serveis que presta l’entitat humanitària a diferents col·lectius vulnerables. A més, van tenir l’oportunitat de reunir-se amb responsables de l’ONG per explorar la possibilitat d’aplicar tecnologies disruptives en els processos que ara mateix desenvolupa CRE en els seus diferents programes. Entre ells es va valorar la possibilitat d’aplicar algoritmes d’Intel·ligència Artificial per a, entre altres possibilitats, poder realitzar prediccions de futures necessitats de les persones usuàries de programes de l’entitat humanitària.

Olga Francès, gerent de l’PCA, ha manifestat la seva enorme satisfacció per la signatura d’aquest conveni i es va mostrar convençuda que la “aplicació en els processos de treball de tecnologies disruptives com Intel·ligència Artificial, Big Data, etc., pot fer que sigueu més eficients , si és possible, a l’hora de donar resposta a les persones dels col·lectius vulnerables amb què treballa Creu Roja i és la nostra responsabilitat intentar posar el nostre granet de sorra per donar suport en el que puguem l’enorme tasca humanitària que ja feu a Creu Roja “.

Per la seva banda, Francisco Galvañ, ha assenyalat que “per a Creu Roja és molt important sumar aquesta nova aliança, a l’signar avui aquest conveni amb el Parc Científic d’Alacant i les seves empreses, amb l’objectiu de millorar les nostres respostes per atendre els col·lectius vulnerables. És una oportunitat per acostar la tecnologia als sectors més desfavorits, tant en l’atenció directa a les persones, com en la gestió dels recursos de què disposem.

Les Empreses de el Parc Científic a partir d’ara podran implicar-se en diferents projectes, que facilitaran les seves respostes de millores i el seu compromís a favor de la societat, a través de la Responsabilitat Social “.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: