El Palau de la Música de València aprova el pressupost de 18.440.000 € que suposa un increment d’un 21,84% respecte a 2023

El Consell d’Administració del Palau de la Música de València ha aprovat hui, amb 9 vots a favor, uno en contra de Compromís i l’abstención de PSPV-PSOE, el pressupost corresponent a 2023 que ascendeix a un total de 18.440.000 €. Això suposa un increment del 21,84% respecte a l’any anterior, 3.305.000 euros en termes absoluts.

L’alcaldessa de València, María José Catalá, ha celebrat hui “este augment que es materialitza, principalment, en inversions per a poder cobrir totes les deficiències detectades, i per a millorar la programació, que s’incrementa un 50%”.

Segons els comptes de l’auditori valencià, el major increment ha correspost al Capítol VI, el de les inversions, que ha passat d’un import l’any 2023 de 6 €, a 500.000 € en el 2024, per a poder cobrir necessitats, entre elles, la compra de projectors tant mòbils com fixos, banquetes, faristols, d’instruments de l’Orquestra de València, la reforma del sistema de climatització i la compra d’elements de microfonia i gravació que estan obsolets.

Un altre apartat a destacar és el Capítol II (Despeses corrents de béns i serveis), que ha augmentat un 50% la programació del Palau, així com l’aplicació destinada al manteniment de la maquinària, instal·lacions i utillatge, i la relativa al vestuari de l’auditori i de l’Orquestra, “que –tal com ha apuntat l’alcaldessa- fa diversos anys que no es renova”.

Respecte al Capítol I, el de personal, el seu increment d’un 16,48% correspon a la dotació pressupostària de les places que estan vacants sense dotació, especialment els professors d’orquestra (10 professores i professors), així com la del subdirector de Música i personal d’administració, escenari i servicis generals).

Cal ressaltar una previsió d’increment d’ingressos en el Capítol III, i especialment en la venda de localitats i la cessió d’ús de les diverses sales, així com els ingressos per les gires d’orquestra, tot això a conseqüència de la reobertura de l’edifici, i amb el consegüent augment de la venda de localitats.

“Amb estos comptes, i la reobertura del Palau de la Música, que coincidix amb el 80 aniversari de l’Orquestra de València, este auditori valencià es convertirà en altaveu per a posicionar a València com la ciutat musical més important d’Europa”, ha afirmat María José Catalá.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: