El Palau de la Generalitat obre les portes amb motiu de la celebració de les Falles

El Palau de la Generalitat obrirà les portes al públic amb motiu de la celebració de les Falles i la Magadalena des d’aquest divendres, 10 de març, fins dijous que ve, 16 de març, en horari d’11 a 18 hores.

El Pati Gòtic, amb motiu també del començament de les Falles a València i de les Festes de la Magadalena a Castelló de la Plana, acollirà una reprentació d’una falla i una gaita durant les jornades de portes obertes.

El Palau de la Generalitat, seu de la més alta representació de les institucions valencianes, data del segle XV i és declarat Monument Històric Artístic Nacional. L’edifici conté nombroses obres d’art, com ara pintures, escultures, rajoles o mobles, que són un excel·lent exponent de l’art i dels artistes valencians.

Les persones que el visitin podran accedir a les principals dependències del Palau, com el saló de les Corts, amb frescos de Juan Sariñena a les parets, on es representen els estaments socials de l’època. Les rajoles del sòcol d’aquesta sala procedeixen de fàbriques valencianes i la sostrada i la galeria van ser llaurades en fusta per Ginés Linares i Gaspar Gregori.

Durant el recorregut es pot accedir també al saló de Reis, estada on tradicionalment es fa la cerimònia dels premis Jaume I, i on hi ha una galeria de retrats dels reis de València, des de Jaume I el Conqueridor a Alfons XIII.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: