El Palau de la Generalitat acull una exposició del museu del Gremi Artesà d’Artistes Fallers de València durant els dies de Falles

El Palau de la Generalitat exposa des del 14 de març passat una selecció de ninots i peces d’escenes falleres del museu del Gremi Artesà d’Artistes Fallers. Aquesta exposició podrà ser visitada durant el proper cap de setmana en horari de 10:00 del matí a les 18:00 de la tarda.

L’exposició, que ha estat impulsada i coordinada per la direcció general de Promoció Institucional i el Gremi Artesà d’Artistes Fallers, s’emmarca dins les jornades de portes obertes del Palau de la Generalitat organitzades per tal d’apropar a la ciutadania les principals tradicions i fets històrics i cultuals de la Comunitat Valenciana.

Entre alguns dels ninots que s’hi exposen destaca una figura de l’artista faller José Latorre-Gabriel Sanz que homenatja Luís García Berlanga; així com una escena que representa el naturalista Fèlix Rodríguez de la Font, obra de l’artista Carlos Berlanga Martínez, que es va plantar l’any 2000 a la Falla Acàcies-Picaio; i una representació del Tirant lo Blanc que l’artista Enric Burriel Morro va plantar el 1992 a la Falla Pi i Margall i Margall-Arturo Cervellera.

Cal destacar la tasca en defensa de la dignificació i la cohesió de la professió de l’artista faller que realitza el Gremi d’Artistes Fallers des dels seus orígens l’any 1932.

Així mateix, cal recordar que el museu de l’Artista Faller d’on procedeixen les figures ara exposades al Palau de la Generalitat, es troba ubicat a la Ciutat de l’Artista Faller del barri de Benicalap de València, va obrir les portes l’any 1993, i constitueix un dels principals centres de referència de la festa de les Falles, declarades per la Unesco com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: