El Pacte Territorial Costera-Canal finalitza aquest proper 31 de març el seu sisè projecte experimental “Impulsant La Costera-Canal”

El Pacte Territorial Costera-Canal finalitza aquest proper 31 de març el seu sisè projecte experimental “Impulsant La Costera-Canal”, amb balanç molt positiu.
Al llarg dels gairebé 12 mesos que ha durat, s’han assessorat prop de 300 usuaris. Desgranant aquesta estadística, una dada que cal destacar és l’elevada participació de dones durant el projecte, amb un 56% del total.
Pel que fa al total de persones ateses, el municipi amb més participació en aquest servei ha estat Enguera amb 65 usuaris, dels quals 31 han obtingut un contracte laboral durant l’execució del programa.

Seguidament, els municipis on hi ha hagut més atencions després de la capital de la Canal de Navarrés han estat l’Alcúdia de Crespins (44); El Genovés (25), LlocNou d’En Fenollet (16); Moixent (17), Navarrés (14) i Bicorp (9).
El resultat d’aquestes atencions arriba fins i tot al 100% d’inserció, com és el cas de La Llosa de Ranes, Novetlè i Torrella. A aquests municipis els segueixen Bicorp, amb un 67%; El Genovés amb 60%; Navarrès amb 57%; Moixent amb 53%; l’Alcúdia de Crespins i Enguera amb 48%.

Pel que fa als sectors d’inserció han estat molt variats, repartint-se de forma equitativa entre el sector agrícola i forestal, industrial, de la construcció, serveis i programes municipals i mancomunats per a la inserció laboral com ara tallers d’ocupació; en menor mesura, a l’hostaleria.

EMPRENEDORS
Pel que fa a l’àrea d’empresa i amb l’objectiu d’incentivar la creació de noves empreses i donar-los suport des de l’inici de la idea de projecte fins a la posada en marxa reduint així la incertesa que sorgeix en els moments inicials, l’equip tècnic especialitzat ha atès 60 persones emprenedores. D’aquestes, quatre es van donar d’alta a través del punt PAE, dues com a treballadores autònomes i dues com a societats limitades. nou persones més ho van fer a través dels seus propis mitjans.

Una dada que cal subratllar és el nombre de joves que han fet ús d’aquest servei. En concret, 10 han estat els joves que han sol·licitat assessorament a través de l’oficina Emprenjove de Xàtiva, amb què el Pacte col·labora des dels seus inicis.

Respecte al sexe de les persones ateses, 33 han estat homes i 27 dones, estant a més equilibrat l’origen de les sol·licituds entre les comarques de la Costera i la Canal de Navarrés. Per sectors d’activitat de sol·licituds, ha estat heterogènia, predominant el sector del comerç (venda directa) i els serveis.

AJUDES
Cal esmentar, a més, l’acompanyament, la tutorització i la gestió de 8 ajuts EAUTOE, dirigits a persones aturades perquè puguin accedir a la seva feina com a treballador autònom en projectes innovadors.

«Estem satisfets amb les tasques realitzades per l’equip tècnic de Pacte que ha estat al costat de la ciutadania facilitant-los la reinserció laboral o l’assessorament a les empreses. Satisfets també pels resultats que ens indiquen que hem ajudat a disminuir l’atur a les nostres comarques», ha indicat la presidenta del Pacte M.ª José Tortosa, que ha destacat «cal treballar per reforçar el Pacte i establir les aliances necessàries entre els agents socials que el conformen com a eina necessària per cohesionar el territori i crear així ocupació i riquesa».

Informació i Foto: Pacte Costera Canal

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: