El nou Pla Provincial Contra els Mosquits de la Diputació de Castelló contempla un increment de les actuacions terrestres del 30% en passar de les 300 de 2021 a 390 en 2022

La Diputació de Castelló ha millorat de manera significativa el Pla Provincial Contra els Mosquits, una vegada vençuts els contractes que va traure a licitació l’administració anterior. La Junta de Govern ha aprovat els quatre lots amb les noves adjudicacions que serviran per a racionalitzar el funcionament incrementant un 30% el nombre de jornades de tractament terrestre, que si en 2021 van ser 300 en 2022 aconseguiran la xifra de 390. A més, es reduirà de manera significativa el cost del programa, fonamentalment el dels dos vols amb helicòpter que es realitzaran cada any per a l’aplicació tractaments aeris. Gràcies a les baixes lògiques en els processos de licitació, el cost del nou pla serà de 630.348 euros per any, quantitat que suposa un estalvi per a les arques provincials d’al voltant del 35% En principi, les adjudicacions tindran una duració de dos anys, prorrogables any a any fins a completar un màxim de cinc anualitats.

Amb la posada en marxa del nou pla, les comarques de Castelló veuran incrementada la seua protecció davant futures plagues de dípters en programar-se un augment de controls i fumigacions. Per a aconseguir-lo s’han adjudicat quatre lots: tres d’índole geogràfica (nord, centre i sud de la província) i un quart que fa referència als tractaments aeris amb helicòpter.

Segons ha explicat el president José Martí, «es tracta d’una refornulació del Pla Provincial Contra els Mosquits, que es realitza seguint les indicacions de l’equip tècnic de la Diputació, per a aconseguir una major eficàcia, fonamentalment a l’estiu, que és l’època de l’any en la qual es produeixen més molèsties». La redacció dels nous plecs de licitació inclouen condicionants amb els quals es pretén millorar les coordinació entre les diferents administracions implicades en la batalla contra els mosquits. «Es busca la màxima eficàcia per a afrontar una realitat que resulta molt molesta per a la ciutadania i per als turistes que visiten la província i que guarda relació amb el procés de canvi climàtic en el qual estem immersos»

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: