El nou hospital d´Ontinyent inicia la seva activitat amb l´obertura de les Consultes Externes a partir del mes d´abril

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha visitat les Consultes Externes del nou hospital d’Ontinyent, el primer edifici a entrar en funcionament de tot el complex hospitalari, i ha destacat que “està previst que, durant aquest mateix any, de manera gradual, estiguin operatius tots els serveis”, ja que les obres avancen segons allò previst i estan executades al 90%.

En aquest sentit, ha ressaltat que “el nou centre disposarà de més llits d’hospitalització, major nombre de quiròfans i de consultes externes, així com la incorporació de nous serveis assistencials com un Hospital de Dia medicoquirúrgic, una Unitat de Cures Intensives i una Unitat de Dany Cerebral”.

En concret, l’àrea de Consultes Externes se situa a la primera planta, ocupa una superfície de 790 m² i es compon de 26 consultes, 7 zones de proves, sales d’espera i lavabos.

El nou centre hospitalari prestarà assistència especialitzada a més de 54.000 pacients de les poblacions següents del departament: Albaida, Agullent, Aielo de Malferit, Atzeneta d’Albaida, Bèlgida, Benissoda, Bocairent, Bufalí, Carrícola, El Palomar, Fontanars dels Alforins i Ontinyent .

Així mateix, el nou hospital tindrà 24 llits més que l’actual (passa de 56 a 80), 2 quiròfans més (passa de 3 a 5), 11 consultes externes més (passa de 13 a 24). Així mateix, disposarà d’un nou paritori (passa d’1 a 2), 12 llocs d’urgències més i 6 llocs de dia més a l’hospital de dia. Tot plegat en una superfície construïda que gairebé quadriplica la de l’antic hospital, passant dels 7.000 metres quadrats actuals al voltant de prop de 27.000 m2.

Quatre blocs comunicats entre si

L’edifici està format per quatre blocs comunicats entre si: el d’hospitalització i serveis generals; el bloc d’accessos i consultes externes; bloc Quirúrgic, Maternitat i Radiodiagnòstic; i bloc d’Urgències. Tots els blocs estan comunicats entre si mitjançant passarel·les de vidre.

Els 80 llits projectats estan previstos a 48 habitacions d’ús individual i 16 habitacions dobles, podent ampliar-se l’hospitalització doblant les habitacions simples en cas d’emergència sanitària, fins a una capacitat total de 128 llits.

El programa funcional del nou centre amplia de manera significativa la cartera de serveis de l’actual hospital i incorpora nous serveis com els d’hospital de dia medicoquirúrgic, una unitat de cures intensives (UCI) i unitat de dany cerebral.

La nova unitat de radiodiagnòstic disposa de dues sales de raigs X, una de telecomandament, un TAC, un ortopantomògraf, dues sales d’ecografia i una de mamografia. Amb l?última modificació del projecte es dota l?hospital d?un equip de ressonància magnètica d?alt camp.

Finalment, aquest centre disposarà de 251 places daparcament públic i 111 places per a personal sanitari.

Aquest nou hospital és el resultat del conveni de col·laboració que la Conselleria va subscriure el juliol del 2016 amb l’Ajuntament d’Ontinyent.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: