El nou govern municipal de l’Ajuntament de Valencia valora el primer mes de gestió com “àgil i centrat en els problemes dels ciutadans”

El portaveu del nou govern municipal, Juan Carlos Caballero, ha fet balanç dels trenta primers dies des de la constitució de la nova corporació sorgida de les eleccions municipals del 28 de maig i l’elecció de la nova alcaldessa de la ciutat, María José Catalá. Caballero ha destacat que “per a María José Catalá, era important conformar un govern àgil, allunyat del soroll i centrat a resoldre els problemes dels ciutadans i això és el que estem fent des del primer dia. Estos trenta primers dies de govern poden resumir-se en sentit comú, empatia i gestió”.

Impostos

El portaveu del govern municipal ha destacat les mesures que, en matèria d’impostos, ha pres l’equip de govern. Així, segons Caballero, “les primeres mesures han consistit a materialitzar els compromisos adquirits amb els ciutadans i, per això, hem encetat els tràmits per a baixar els impostos i les taxes, un alleujament fiscal de 71 milions d’euros per a totes les famílies que entrarà en vigor l’u de gener de 2024, amb la rebaixa de l’IBI del 20%, amb l’ampliació de la bonificació a famílies nombroses al 60% i fins al 90% a famílies de categoria especial, amb l’ampliació de la bonificació de la plusvàlua per als casos d’herències i transmissions inter vivos de negocis o comerços entre familiars de fins a un 95%. També amb la rebaixa de fins a un 8% de l’impost de vehicles de tracció mecànica i la taxa de clavegueram”.

Neteja

Un altre tema subratllat per Caballero ha estat la neteja ja que, segons ha afirmat, “per a este ajuntament i per a l’alcaldessa també era una prioritat que els carrers de València tornen a estar nets. Per això, hem posat un marxa un pla de xoc de neteja amb més de 1.800.000 euros en els sis mesos de durada d’este pla amb l’augment de 300.000 euros de la dotació mensual que es destinava a la neteja d’esta ciutat. Això comporta 65 persones més treballant de dilluns a dissabte, més operaris per duplicar la freqüència d’agranat duplicant l’aigualeig amb camions cisterna, netejavoreres i furgonetes d’hipopressió i incrementar la neteja intensiva en les illes de contenidors i en la recollida de residus dipositats indegudament fora dels contenidors”.

Servicis públics

Juan Carlos Caballero ha ressaltat que el govern local constituït hui fa un mes també ha reforçat les plantilles de Bombers i de la Policia Local. “Hem unificat convocatòries d’oposicions per a agilitzar els tràmits i que València dispose, el més prompte possible, de 77 nous bombers i 107 policies més als carrers de la ciutat”.

En la seua enumeració, el portaveu de l’executiu local també ha al·ludit a les “mesures urgents” adoptades respecte a la gestió del Padró Municipal, “ja no veiem les llargues cues al sol, com es veia abans”. “I és que la solució no depenia de repartir paraigües, sinó per ser empàtics i repartir recursos”, ha apuntat. En relació a esta qüestió, l’edil ha detallat que, este mes, l’Ajuntament ha ampliat el nombre de dependències destinades a la gestió del padró. “Ara els tràmits poden realitzar-se en les juntes de districte d’Exposició, Patraix i Abastos. I en el districte de Russafa es podran fer quan finalitzen les obres de les instal·lacions. Igualment, hem incrementat en una desena els recursos humans destinats a la gestió del padró”, ha afegit.

D’altra banda, Cavaller ha celebrat que “València tornarà a tindre la denominació bilingüe, en valencià i en castellà, i la Reial Senyera tornarà a entrar en la Catedral per a participar en el tradicional Te Deum”.

Pel que fa a altres qüestions, el regidor també ha volgut referir-se als tràmits encetats per a retolar el Pont de les Flors amb el nom de l’exalcaldessa de València, Rita Barberá, “qui, a més, serà nomenada alcaldessa honorària de la ciutat pel seu treball”, que, segons ha dit, “va transformar València de nord a sud, i per ser una dona valenta i treballadora que va trencar sostres de cristall en els seus 24 anys com a alcaldessa”.

Finalment, Caballero ha parlat de l’“obstinació de l’actual equip de govern per dignificar els mercats municipals oferint-los més recursos i impulsant reformes”. En este sentit, el regidor ha afegit que “ja hem iniciat els tràmits per a suprimir la Tira de Comptar, defensant la igualtat de tracte dels venedors, sense competència deslleial i, alhora, hem posat en marxa la reparació del Mercat de Rojas Clemente, que fa dos anys que està apuntalat, i la coberta del Mercat Central, intervencions que s’emmarcaran dins d’un pla integral per a revitalitzar estos espais”.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: