El nou edifici que albergarà els Serveis Socials municipals de Burriana preparat per a l’equipament

L’Ajuntament de Burriana ha finalitzat les obres de condicionament i reforma integral de l’edifici de l’antic ambulatori del carrer València, per reubicar i concentrar els serveis socials municipals i, alhora, mantenir a l’edifici l’Oficina d’Atenció i Informació de la Seguretat Social (CAISS), de l’Institut Nacional de la Seguretat Social.

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, que ha supervisat el final de les obres juntament amb la regidora delegada d’Hisenda, Cristina Rius, ha explicat que l’edifici ja està preparat per equipament, i abans de finalitzar l’any es traslladaran tots els Serveis socials municipals.

Un equipament que es durà a terme amb 200.000 euros que l’Ajuntament té reservats d’una modificació de crèdits de part dels romanents del 2021, que ja va fer precisament per a l’adquisició de mobiliari i l’equipament del nou edifici de Serveis Socials.

Les obres de remodelació i reforma de l’edifici, amb una inversió de 1.750.000 euros, és una actuació cofinançada al 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder), en el marc de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat ( Edusi) del Programa Operatiu de Creixement Sostenible.

La reforma de l’edifici, ha subratllat l’alcaldessa, compleix amb l’objectiu de millorar les instal·lacions de l’antic edifici i revifar i dinamitzar l’entorn de la zona urbanística de la Bosca, per tal de millorar dia a dia i incidir positivament en la gestió de les necessitats socials de la ciutat de Borriana”.

Igualment, ha manifestat, amb l’execució de les obres s’acaba amb la provisionalitat de les deficients dependències dels Serveis Socials actuals per ubicar-los a “aquest modern i renovat edifici, que concentrarà i millorarà altres serveis d’atenció al públic”.

Pel que fa a la intervenció, l’alcaldessa ha explicat que ha suposat la reforma completa de l’edifici preexistent que ocupa una parcel·la amb una superfície de 879m², conservant l’estructura, cobertes i parcialment els tancaments.

La reforma, ha indicat l’alcaldessa de Borriana, adjudicada a Urbamed Infraestructuras SL, ha comprès dues actuacions clarament diferenciades, en què la major part de l’edifici es destina a la recol·locació dels Serveis Socials i, per altra banda, part de la superfície de la planta baixa, que ja es va habilitar el setembre de l’any passat com a local independent destinat a les oficines del CAISS.

Procés

Maria Josep Safont ha mostrat la seva satisfacció pel final de les obres que posa “el fermall” a una reforma que s’ha pogut realitzar “per fi”, després d’un llarg procés i reiterades peticions i gestions des de l’any 2012 i que va finalitzar amb la signa a finals de l’any 2019 de l’acord de cessió d’ús per 30 anys de l’edifici per part del Govern a favor de l’Ajuntament de Borriana, “qüestió fonamental per rebre els diners dels fons Feder per a la rehabilitació de l’edifici”, ha aclarit.

Sobre això, ha puntualitzat que l’antic ambulatori era “un edifici situat dins el nucli urbà, de propietat estatal, en desús i un estat de preocupant abandó durant més de 15 anys”. En aquest sentit, ha recordat que l’edifici albergava, fins al 2003, el Centre de Salut de la localitat que va quedar en desús després de la inauguració del nou Centre de Salut.

Amb l’entrada de la nova Corporació el 2015, ha afirmat la primera edil, l’equip de govern “va reprendre la reivindicació, fent contactes continus i efectius amb tots els estaments implicats, a fi de modificar la temporalitat de la cessió que impedia l’aplicació de subvencions dels Fons Feder per a la rehabilitació de ledifici.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: