El Nou Bàsquet Femení presenta el seu projecte per a la temporada 2020/21

L’equip albinegre, després del seu ascens a Lliga Femenina 2, destaca que començar pel planter és un dels pilars per seguir creixent.

El Giuliani s Oceans Spirit ha acollit aquesta tarda la presentació de el nou projecte de Nou Bàsquet Femení Castelló per afrontar una temporada històrica després de l’ascens a Lliga Femenina 2.

I és que aquest ascens no ha estat casualitat: “En cinc anys, cinc campionats i quatre fases d’ascens. Estem en Lliga Femenina 2 per mèrits propis “, ha iniciat la presidenta de l’NBF, Lola Valls.

Precisament l’ascens s’ha consumat en l’any que el Nou Bàsquet Femení Castelló va entrar a formar part de la Família Albinegra. “Aquest any no viatjàvem soles. En aquest camí ens acompanyaven el CD Castelló al costat de la Fundació Albinegra, donant aquest salt de qualitat que ha posat a l’Bàsquet Femení de Castelló en la segona divisió nacional “, ressalta Valls.

“El nostre projecte per a la Lliga Femenina 2 és un projecte bàsic, ja que considerem que té ingredients suficients per abordar la categoria de forma competitiva. És dinàmic perquè ha de créixer i té un atractiu suficient per atraure nous patrocinadors i col·laboradors que ens donaran seguretat “, detallen des del NBF. Tant és així que ja han fixat els pilars que sustentaran el projecte orellut.

Equips del NBF en totes les categories

“Ens agradaria començar el nostre projecte per baix, per alguna cosa molt important, com és la nostra pedrera. No hi ha dubte que aquest pas endavant era necessari per permetre a les nostres jugadores somiar amb un futur acord a la seva qualitat. Per a la temporada 2020-2021 i a costa de la captació de noves jugadores en pretemporada, el NBF comptarà amb uns 17 equips, des baby bàsquet fins a sènior. Hi haurà representació de Club en totes les categories autonòmiques i preferents de les competicions de la Federació de Bàsquet de la Comunitat Valenciana. És importantíssim reforçar la nostra pedrera, millorar les condicions d’entrenament, ajudar els nostres entrenadors a formar-se i facilitar-los les seves tasques. Seguirem sota la direcció tècnica de què ens ha portat fins aquí, Jaume Tormo Ferrándiz. ”

Una altra novetat és que “el NBF ha sol·licitat una plaça en la competició que acaba d’abandonar amb l’ascens, la 1ª Divisió nacional a l’considerar que és una fita importantíssima en la projecció de les jugadores de la plantilla que accedeixen a les categories de júnior i sènior “.

Professionalització del Club

“Un altre punt important del nostre projecte és la part Administrativa i logística. El canvi de dimensió de la competició, ens obligarà a la professionalització de certs processos i a la formació de comissions de treball per abastar totes les esferes no esportives “.

“El NBF necessita fer un salt a tots els nivells. Cal reconèixer la tasca dels treballadors de el Club i oferir unes condicions d’acord amb el treball que realitzen. Cal cuidar al nostre equip tècnic i ajudar-lo a créixer. Potser no és immediat però ha d’estar en els nostres plantejaments i en les nostres prioritats “, ha explicat Lola Valls.

Per la seva banda, el vocal de l’NBF, Pedro Hernández, ha manifestat estar “molt content perquè el millor d’aquest projecte és que no tenim sostre. Estic satisfet amb la parcel·la esportiva i amb els suports que hem tingut darrerament, i això permet que somiem per la porta gran “.

L’equip sènior en Lliga Femenina 2

El director tècnic de al Nou Bàsquet Femení, Jaume Tormo, ha agafat el testimoni i ha exposat la parcel·la esportiva.

“La nostra plantilla està gairebé completa. Comptem amb la renovació de moltes jugadores de la temporada passada. Jugadores que, gairebé íntegrament, han estat jugadores de la selecció valenciana i que, en algun moment de la seva carrera esportiva, ja han jugat en Lliga Femenina 2. La seva renovació ens alegra i ens dóna tranquil·litat ja que sabem de la seva qualitat. Són moltes les jugadores del nostre planter que juguen en altres equips de Lliga Femenina 2 i que esperem, a poc a poc, reincorporar a la nostra plantilla. Quant als fitxatges, a dia d’avui podem confirmar el fitxatge d’una gran jugadora de la nostra comunitat: Virginia Sáez i habitual a la Lliga Femenina 2 de les últimes temporades. També estarem en uns dies en disposició de comunicar el fitxatge d’una jugadora americana i, segurament, alguna altra sorpresa “.

A dia d’avui, la plantilla que debutarà a Lliga Femenina 2 encara no coneix en quin grup tornaran a les pistes: “Queda encara per confirmar des de la Federació Espanyola l’àmbit geogràfic de la competició i el dubte de si ens enfrontarem a el grup Catalunya / Balears, a el grup Andalusia / Canàries / Madrid i és indubtable que això també condicionarà el nostre pressupost “.

Patrocinadors i suports

“Ens agradaria agrair als empresaris que estan avui aquí. Van apostar pel NBF fa temps, van associar el nom de les seves empreses als nostres valors i van demostrar un gran exercici de responsabilitat social a l’ajudar i patrocinar l’esport Femení. Observo cada cap de setmana que no és un simple patrocini o una col·laboració, els veig vibrar en els partits, els veig compartir les nostres notícies a les xarxes socials. Entre tots i amb la inestimable ajuda de la Administracions Públiques hem arribat fins aquí. Aquest premi és de tots. Des d’aquesta taula, esperem que s’uneixin a nosaltres altres empreses i que ens ajudin perquè entre tots, aconseguim fer créixer aquest projecte “.

Entre aquests suports presents al Grau ha estat el Regidor d’Esports, Omar Braina, que ha reiterat la seva felicitació cap a les jugadores albinegras per aquest històric ascens. “Quan em vaig assabentar de l’ascens em vaig emocionar. És un fet molt important perquè Castelló soni amb més força “.

Un dels Patrons de la Fundació Albinegra, Javier Heredia, no ha volgut perdre l’acte i ha explicat que “és molt important construir un equip femení referent que serveixi d’estímul i exemple perquè les esportistes més joves tinguin un mirall on mirar-se i aquest equip és el Nou Bàsquet Femení. L’ascens a Lliga Femenina 2 és més que merescut. Enhorabona a tota la Família Albinegra “.


noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: