El Nadal arriba al Teatre Principal de Castelló amb la família dels Cupiello

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esports, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), presenta aquest dijous 8 de desembre a les 19.30 hores al Teatre Principal de Castelló la comèdia ‘Nadal a casa dels Cupiello’ del dramaturg italià Eduardo de Filippo.

“El cicle ‘Els dijous al Principal’ segueix portant el millor teatre de qualitat amb segell valencià i arrelat a les comarques de Castelló”, ha assenyalat el delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, que ha valorat positivament “poder oferir peces teatrals no només el cap de setmana, sinó també altres dies per a, així, ampliar l’oferta per a tot el públic”.

“Aquest dijous -ha continuat Ribes- estem davant d’una producció de la companyia Teatre Micalet que es representa periòdicament a València i que ens donarà el caliu nadalenc d’aquestes dates a la nostra programació”.

L’obra ens porta fins a Nàpols. A la casa dels Cupiello es prepara la Nit de Nadal. Mentre Lucca Cupiello munta amb il·lusió el seu pesebre, la seua dona Concetta fa el menjar i intenta posar una mica d’ordre en aquell desgavell de casa. Amb ells viuen el fill, Tommassino, que es nega a créixer i no para de fer-ne de les seues, i l’oncle Pasqualí, un hipocondríac que es queixa de tot.

Durant la nit irromp a casa la filla, Ninuccia, que acaba de tindre l’enèsima discussió amb el seu marit, Nicolino, i està més que disposada a deixar-lo per a fugir amb el seu vertader amor, Vittorio.

La representació ens portarà pels malentesos i els embolics que sorgeixen entre tots els membres de la peculiar família Cupiello, i que són la clau d’aquesta divertida comèdia d’Eduardo de Filippo.

‘Nadal a casa dels Cupiello’ està dirigida per Joan Peris i interpretada per Pilar Almería, Josep Manel Casany, Bruno Tamarit, Ximo Soriano, Diego Ramírez, Miguel Seguí, Carla Almería, Laura Sanchis i Héctor Fuster.

Les entrades tenen un preu de 6 euros i es poden adquirir en el web IVC.

‘Un món de músiques’ amb Patagonia Express Trío

L’Auditori de Castelló presenta divendres 9 de desembre a les 19.30 hores un nou concert del cicle ‘Un món de músiques’ amb el grup Patagonia Express Trío.

El grup està format per Oscar i Claudio Bohórquez (violí i violoncel) i el llegendari pianista Gustavo Beytelmann, company de gires d’Astor Piazzolla en els anys setanta. Junts van constituir el Patagonia Express Trío amb l’objectiu de presentar una interpretació autèntica de l’obra del gran mestre del tango nou. En 2021 el conjunt va publicar el primer disc ‘Piazzolla Ruta 100’ amb el prestigiós segell Berlin Classics, amb motiu de la commemoració dels cent anys del naixement d’Astor Piazzolla (1921-1992).

A Castelló interpretaran peces de Piazzolla com ‘Mort de l’angel’, ‘Milonga en re’ o ‘Les quatre estacions portenyes’, així com de Beytelmann i Ellington.

El preu de les entrades per a aquest concert és de 10 euros i es poden adquirir en el web IVC.

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: