El Museu de les Ciències posa en marxa el nou cicle de conferències ‘Santiago Grisolía’

El Museu de les Ciències posa en marxa el nou cicle de conferències dedicat a la investigació que porta el nom de Santiago Grisolía amb l’objectiu de contribuir a la divulgació científica.

Els ponents d’aquest nou cicle són els quatre investigadors premiats a la primera edició dels guardons instituïts per la Generalitat en honor a Grisolía i el lliurament dels quals de premis es va celebrar al Museu de les Ciències el mes de novembre passat.

El I Premi de la Ciència Valenciana Santiago Grisolía va reconèixer el químic Avelino Corma i la biòloga Ángela Nieto, per la seva prestigiosa trajectòria professional en els seus respectius àmbits de coneixement, així com les joves investigadores Rosa María Arán i Sara Izquierdo, de les quals es va destacar la projecció científica aconseguida amb els seus treballs al camp de l’electroquímica i la biotecnologia, respectivament.

El cicle començarà el dimarts 21 de febrer a les 19.00 hores amb la conferència Química i sostenibilitat que impartirà l’investigador Avelino Corma. Durant la xerrada, explicarà com la química ha estat i està a la base del nostre desenvolupament econòmic i social. L’objectiu actual és desenvolupar una química sostenible a través de la ciència i la tecnologia amb la vista posada a la transició energètica que està en marxa.

‘Cap a un futur sostenible i descarbonitzat: el paper fonamental de l’electroquímica’ és el títol de la conferència següent, a càrrec de Rosa María Arán, de l’Institut d’Electroquímica de la Universitat d’Alacant, que parlarà de la importància de l’electroquímica i la electrocatàlisi en la transició des dels combustibles fòssils cap a processos no contaminants, i es presentaran les línies de recerca en interfases electroquímiques que actualment estan abordant. La cita serà dijous, 9 de març, a partir de les 19.00 hores.

Pregunta-li a una científica

La investigadora Sara Izquierdo, de la Universitat Jaume I, participarà en l’activitat ‘Pregunta-li a una científica. Els efectes del canvi climàtic a les plantes’ el dijous 11 de maig a les 11.00 hores. La científica respondrà a les preguntes que plantegin els escolars a qui explicarà l’amenaça que el canvi climàtic representa per a la biodiversitat del planeta.

És una activitat adreçada al públic escolar i que permet que els estudiants coneguin directament personal científic de primer nivell. Durant la trobada, es parlarà de les plantes que, com a organismes immòbils, no es poden desplaçar quan les condicions del seu entorn no són les òptimes per al seu creixement i desenvolupament i, per tant, han de desenvolupar estratègies que els permetin sobreviure a aquestes situacions adverses.

Finalment, la investigadora Ángela Nieto, doctora en Bioquímica i Biologia Molecular, de l’Institut de Neurociències d’Alacant, participarà al cicle dijous, 18 de maig a les 19.00 hores.

Les conferències són de lliure accés fins a completar aforament i se celebren a l’Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: