El Museu de les Ciències incorpora un fragment de meteorit marcià a la seva exposició Mart. La conquesta d’un somni”

El Museu de les Ciències exposa des d’aquesta setmana un fragment de meteorit d’origen marcià a l’exposició “Mart. La conquesta d’un somni” ubicada a la tercera planta del Museu i on el públic pot experimentar i descobrir els fets més rellevants o curiosos del planeta vermell.

Aquesta peça se suma a altres de gran valor pel seu interès històric o documental com a rèpliques de llibres astronòmics com ‘De revolutionibus orbium coelestium’, de Nicolau Copèrnic, o ‘Astronomia Nova’ de Johannes Kepler; una rèplica del primer telescopi de Galileu Galilei o dues maquetes impreses en 3D que recreen possibles habitacles de colònies humanes a Mart.

Els meteorits marcians són roques que van ser expulsades de Mart a causa d’impactes sobre la superfície del planeta. Amb una mida de 21,2×18,8×13,3 mil·límetres i un pes de 5,58 grams, aquest fragment és una petita part d’un meteorit localitzat el juny de 2017 a Mauritània, la massa del qual era de 524 grams i que es va classificar com una shergottita (acondrita). En ser identificada com un meteorit tipus shergottita significa que pertany a la categoria de meteorits marcians.

Al fragment que es mostra a la vitrina es pot observar una capa negra que el recobreix, l’anomenada ‘crosta de fusió’. Aquest recobriment s’origina quan el bòlid entra a l’atmosfera terrestre.

A causa de la gran velocitat a què travessa les capes de l’atmosfera ia mesura que les va superant es produeix un considerable augment de temperatura causat pel fregament i això provoca que els materials de la superfície del meteorit es funden o cremin donant lloc a aquesta capa o crosta negra.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: