CulturaDestacat

El Museu de les Ciències acull la fira-concurs Experimenta amb 74 projectes de física i de tecnologia

El Museu de les Ciències de València acull el diumenge 21 d’abril la XIX Fira-Concurs d’Experiments i Demostracions de Física i Tecnologia Experimenta, un esdeveniment organitzat per la Facultat de Física de la Universitat de València (UV) que cada any apropa la física i la tecnologia a lalumnat densenyament secundari ia la ciutadania en general de forma creativa i participativa.

Experimenta, que compta amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, entre altres entitats, reunirà més de 300 participants entre alumnat i professorat.

De lliure accés, l’horari de la fira serà de 10 a 13.30 hores al Carrer Major del Museu i el lliurament de premis del concurs tindrà lloc de 13.30 a 14.30 hores a l’Auditori Santiago Grisolía. Experimenta comptarà amb 74 parades que mostraran diferents projectes experimentals STEM desenvolupats per alumnat d´ESO i Batxillerat, amb l´ajuda del seu professorat. El públic podrà preguntar pel funcionament de qualsevol dels experiments. Simultàniament, el públic infantil es podrà acostar al taller Fisicalàndia, on es construiran i es podran entendre demostracions senzilles basades en fenòmens naturals.

A més de la fira, Experimenta és un concurs en què es premia els millors projectes, incloent-hi el més votat pel públic. Un jurat constituït per professorat universitari i de centres de secundària valorarà el seu bon funcionament i, sobretot, la comprensió correcta dels treballs i la claredat de les explicacions.

Aquest certamen va néixer el 2005 amb l’objectiu d’involucrar l’estudiantat a l’Any Mundial de la Física de manera activa i creativa. L’entusiasme de concursants i visitants en aquesta primera convocatòria va ajudar a convertir-lo en un esdeveniment anual que ha crescut amb els anys i s’ha convertit en una referència i tradició com a fira científica a la ciutat de València ia la Comunitat Valenciana.

La iniciativa compta amb un projecte competitiu de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats (FECYT-MICIN), a més de la col·laboració d’altres entitats, com és la Ciutat de les Arts i les Ciències, l’Ajuntament de València o la Reial Societat Espanyola de Física. Per part de la Universitat, us secunden l’Institut de Física Corpuscular (IFIC), la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+i), la Delegació per a la Incorporació a la UV, el Centre de Formació i Qualitat Sanchis Guarner, la Unitat dIgualtat, el Grup de Treball de Física Arquímedes i Expociència.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint