El Museu de les Ciències acull la conferència “La dimensió infinita, de la teoria d’Einstein al diagnòstic per imatge”

El Museu de les Ciències acull aquest dimarts 1 de març la conferència ‘La dimensió infinitva, de la teoria d’Einstein al diagnòstic per imatge’, impartida per Olga Gil Medrano, matemàtica i catedràtica jubilada de la Universitat de València.

La conferència és de lliure accés prèvia inscripció a la web (consulteu aquí) i se celebrarà a partir de les 19 hores a l’Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències. Aquesta activitat forma part del cicle de divulgació ‘Actualidad’ .

Fa trenta anys es va obtenir una sèrie de resultats sobre la geometria d’un cert espai de dimensió infinita per tal d’entendre més bé el significat de les equacions d’Einstein sobre la forma de l’univers. Actualment, aquests resultats s’utilitzen per calcular distàncies entre formes essencials en el reconeixement d’imatges.

L’objectiu d’aquesta xerrada és transmetre mitjançant aquest exemple el significat dels models matemàtics i la raó per la qual els resultats de la nostra disciplina tenen un índex d’obsolescència molt baix.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: