El Mundial d’Handbol Femení generarà més de 3 milions d’euros de benefici econòmic a la província d’Alacant

La província d’Alacant ratifica el lideratge en matèria d’organització d’esdeveniments esportius de caràcter internacional amb la celebració del Campionat del Món d’Handbol Femení 2021 que es disputarà de l’1 al 19 de desembre i que tindrà la ciutat de Torrevella com una de les seus principals .

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, el diputat d’Esports i alcalde de la localitat, Eduardo Dolón, i el president de la RFEBM, Francisco V. Blázquez, han presentat aquest matí tots els detalls d’aquest esdeveniment que generarà un impacte directe a la província de més de tres milions d’euros, especialment en sectors com la restauració, el comerç o l’hoteler, on s’esperen més de 15.000 pernoctacions comptant únicament membres de l’organització, l’IHF i els equips.

“Només de forma directa es quadriplicarà la inversió que s’ha fet, a la qual cosa caldrà sumar-li la despesa diària en comerç, lleure i restauració de la zona que generin totes i cadascuna de les persones que ens visitaran”, ha assenyalat Mazón, que ha detallat, per exemple, que s’espera un benefici econòmic de 650.000 euros en consum i transport. Pel que fa a aquest darrer sector, el president ha avançat que “tots els conductors que ha contractat la RFEBM són del Baix Segura”.

Per part seva, el president de la RFEBM ha realçat el compromís de la Diputació i l’Ajuntament de Torrevella amb l’esport, “especialment amb el femení”, així com l’esforç de les dues institucions “per aconseguir que aquest esdeveniment sigui especial i perquè tota l’afició que vingui gaudeixi de com hi ha de molt i de bo que existeix en aquesta terra”.

El Campionat del Món del 2021, que per primera vegada reunirà 32 seleccions -ja que tradicionalment eren 24-, atraurà el territori a les figures nacionals i internacionals més destacades d’aquesta disciplina, entre elles, les ‘Guerreres’, que tindran a la provincia la seva ‘quarter general’. L’esdeveniment destaca també per la seva gran projecció, ja que s’emetrà a més de 170 països de tot el món amb una audiència estimada de més de 160 milions d’espectadors. En aquest sentit, a la ciutat de Torrevella hi haurà més de 300 periodistes acreditats de 150 mitjans de comunicació.

El Palau dels Esports de Torrevella, amb capacitat per a prop de 4.000 espectadors, acollirà dues fases del campionat -Preliminary i Main Round- amb un total de 21 partits, entre ells, el partit inaugural que se celebrarà dimecres 1 de desembre a les 20.30 hores en què s’enfrontaran Espanya i Argentina. A la primera fase de la ronda preliminar, que es disputarà de l’1 al 7 de desembre, competiran dos grups -H i B- amb quatre equips cadascun. Al grup H es troben Àustria, Argentina, Xina i Espanya i al B, Països Baixos, Suècia, Puerto Rico i Uzbekistan.

“Aquest esdeveniment és una ocasió excepcional per demostrar que la província, en general, ia Torrevella, en particular, estem perfectament qualificats per acollir una iniciativa de tals dimensions, tant pel que fa a instal·lacions com a afició i, per descomptat, capacitat organitzativa”, ha manifestat el diputat d’Esports i alcalde.

Especialment rellevant és també la col·laboració del municipi d’Almoradí, que proporcionarà els pavellons esportius per facilitar els entrenaments de les diferents seleccions, a més d’Algorfa i Rojales, els hotels dels quals també s’han posat a disposició de l’organització.

“Tenim moltíssima il·lusió posada en aquest projecte per la visibilitat que aportarà a l’handbol de la província i per la importància que suposarà per al nostre sector turístic”, ha indicat el president, que ha afegit, sobre això, que prop d’una vintena d’hotels de el Baix Segura “ja estan complets amb les diferents seleccions, ja que només el moviment organitzatiu està integrat per més de mil persones a les quals caldrà sumar mitjans de comunicació, públic i altres visitants”.

Finalment, Mazón ha ressaltat que aquest campionat, “que suposa una fita històrica, és un homenatge a l’handbol de la nostra terra, als seus precursors, jugadors, entrenadors i totes aquelles persones que han treballat per aquesta disciplina”.

L’acte de presentació també ha comptat amb la presència de la diputada provincial i alcaldessa d’Almoradí, María Gómez, així com dels diputats provincials Javier Gutiérrez i Sebastián Cañadas.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: